Σιδενόρ : Σημαντική ανάπτυξη στα Βαλκάνια

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2001 10:52
UPD:11:05

Σε σημαντικό παραγωό χαλυβουργικών προϊόντων στα Βαλκάνια εξελίσσεται η βιομηχανία κατεργασίας σιδήρου Σιδενόρ Α.Ε. στα Βαλκάνια, μετά την εξαγορά του 75% των μετοχών της Stomana Industry AD στο Pernik της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, η Stomana Industry AD απέκτησε τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Stomana AD, της δεύτερης μεγαλύτερης χαλυβουργίας της Βουλγαρίας.

Οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Stomana αποτελούνται από χαλυβουργείο και από μονάδες θερμής έλασης. Το χαλυβουργείο, στο μεγαλύτερο μέρος του, είναι σύγχρονης γερμανικής τεχνολογίας και διαθέτει κλιβάνους ηλεκτρικού τόξου, συνεχή χύτευση πλακών (slabs) και πρισμάτων (ingots-blooms).

Οι μονάδες έλασης αποτελούνται από τα έλαστρα πλατέων προϊόντων (χονδρολαμαρίνες), επιμήκων προϊόντων (μορφοσίδηροι, σιδηρομπετόν) και από έλαστρο παραγωγής χαλύβδινων μπαλών για σπαστήρες.

H ετήσια παραγωγή του εργοστασίου τα τελευταία χρόνια είναι της τάξης των 600 χιλιάδων τόνων και υπολείπεται σημαντικά της παραγωγικής δυναμικότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Stomana Ιdustry ήδη επεξεργάζεται επενδυτικό σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας των παραγομένων προϊόντων και με την υποστήριξη της Σιδενόρ, πρόγραμμα προσαρμογής της παραγωγής στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι η Βιοχάλκο απέκτησε πριν από μία εβδομάδα την πλέον σημαντική αυτόνομη μονάδα (εργοστάσιο), που είχε αποκοπεί από το κυρίως εργοστάσιο της Stomana AD - και αφορούσε στην θερμική βαθμονόμιση χάλυβα (thermo-calibrage) και που σήμερα αποτελεί σημαντικό συμπλήρωμα της επενδυτικής δραστηριότητας σε ειδικά προϊόντα χάλυβα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα