Τιτάν: Άλμα κερδών στα 112 εκατ. ευρώ

Στο τρίτο τρίμηνο
Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 11:14
UPD:12:32
EUROKINISSI/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σημαντική αύξηση, η οποία υπερβαίνει το 800%, εμφάνισαν στο γ’ τρίμηνο του 2016, τα καθαρά κέρδη του Ομίλου Τιτάν, καθώς εκτινάχθηκαν στα 112,7 εκατ. ευρώ έναντι 12 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών παράλληλα, διευρύνθηκε στα 400,4 εκατ. ευρώ έναντι 356,7 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 12,2%. Τα λειτουργικά κέρδη επίσης, αυξήθηκαν κατά 42,8% σε 85,5 εκατ. ευρώ.

Η σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας αποδίδεται στην ισχυροποίηση των αγορών σε ΗΠΑ και Αίγυπτο.

Σε επίπεδο εννεάμηνου, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 121,9 εκατ. ευρώ, έναντι 36,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015, ενώ ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 1,124 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά 9,2%.

Όσον αφορά το δ’ τρίμηνο του 2016, ο Όμιλος Τιτάν αναμένει συνέχιση των ίδιων, θετικών τάσεων, ενώ όπως αναφέρεται σχετικά, η ανάπτυξη της αγοράς των ΗΠΑ αποτελεί την κύρια πηγή κερδοφορίας του Τιτάνα. Ανάκαμψη καταγράφει και η Αίγυπτος, λόγω αύξησης της ζήτησης στην αγορά και της υψηλής και ανταγωνιστικότερης λειτουργίας των εργοστασίων.

Στην Ελλάδα, εκτιμάται ότι η ζήτηση στο σύνολο του έτους, θα διαμορφωθεί σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, αντίστοιχα του 2015. Άλλωστε, η εγχώρια παραγωγή τσιμέντου και το 2016 αναμένεται να συνεχιστεί να διοχετεύεται κατά το μεγαλύτερο μέρος, σε εξαγωγικούς προορισμούς.

Στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η οικονομική ανάκαμψη εξακολουθεί να επηρεάζεται από την οικονομική δυσπραγία των γειτονικών χωρών της Ευρωζώνης, που αποτελούν τους κύριους επενδυτικούς και εμπορικούς εταίρους της περιοχής. Η κατασκευαστική δραστηριότητα στην περιοχή έχει σημειώσει ανάπτυξη σε ορισμένες χώρες, όμως γενικότερα στερείται δυναμικής.

Στην Τουρκία, η ζήτηση δεν φαίνεται να επηρεάζεται μέχρι τώρα από τα πρόσφατα πολιτικά γεγονότα, ενώ στη Βραζιλία, η οποία περνάει μια βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση, η ζήτηση τσιμέντου αναμένεται να συνεχίσει να μειώνεται και το υπόλοιπο του 2016.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα