Χρηματιστήριο Αθηνών: Στόχος η υπεράσπιση των 580 μονάδων

Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 11:00
UPD:11:29
SOOC/Menelaos Myrillas

Περιορισμένης δυναμικής άνοδο σημειώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο κόντρα στη διεθνή νευρικότητα, επιχειρεί να υπερασπιστεί το τεχνικό όριο των 580 μονάδων.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,14% στις 582,35 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφει άνοδο κατά 0,58% στις 1.540,20 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται στα 3,12 εκατ. ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών, 23 ενισχύονται, 12 υποχωρούν και επτά παραμένουν αμετάβλητες

Ο τραπεζικός κλάδος κινείται ανοδικά κατά 0,48% στις 481,78 μονάδες, καθώς η Εθνική Τράπεζα σημειώνει κέρδη κατά 0,56%, η Eurobank κατά 0,39% και η Alpha Bank κατά 0,67%. H Tράπεζα Πειραιώς διατηρείται σταθερή στα 0,142 ευρώ/μετοχή.

Στο ταμπλό, η μετοχή του ΟΠΑΠ δίνει συνέχεια στο χθεσινό «ξέσπασμα», ενισχυόμενη κατά 0,74% στα 8,21 ευρώ. Σημαντικά κέρδη κατά 2,82% εμφανίζει και η μετοχή της Lamda Development, ενώ στο 1,30% διαμορφώνεται η άνοδος για τη μετοχή της Coca - Cola HBC. Στον αντίποδα, η μετοχή των ΕΛΠΕ διολισθαίνει κατά 1,21% και της Motor Oil κατά 1,09%.

Το ντέρμπι μεταξύ Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ, εν όψει των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου, έχει επιφέρει έντονη νευρικότητα στις αγορές διεθνώς, με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να καταγράφουν μικτά πρόσημα στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ενώ παράλληλα, ο S&P 500 έκλεισε χθες, στο «κόκκινο» για έβδομη διαδοχική ημέρα. Νευρικότητα επικράτησε και στις ασιατικές αγορές.

Στην εγχώρια ειδησεογραφία, το έντονο ενδιαφέρον του για την αγορά του 51% της επιχείρησης «Σουρωτή Α.Ε.» εξέφρασε ο επιχειρηματίας και ήδη μέτοχος της εταιρείας, Ιβάν Σαββίδης, μιλώντας την Τετάρτη στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου του δημοτικού διαμερίσματος Σουρωτής, του δήμου Θέρμης. Ο κ. Σαββίδης δήλωσε πεπεισμένος ότι θα είναι κάτοχος του 51% των μετοχών σε μερικές ημέρες και σημείωσε ότι θα καταθέσει πρόταση προς την Coca – Cola, που επίσης κατέχει μετοχές της επιχείρησης.

Την ίδια ώρα, το 88,46% του μετοχικού κεφαλαίου της Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ απέκτησε και επισήμως, η Apollo Investmanet Holdco SARL, θυγατρική της Jermyn Street Real Estate. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Apollo στις 27 Οκτωβρίου απέκτησε 71.760.482 δικαιώματα ψήφου, τα οποία αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές μετοχές της Αστήρ Παλλάς.

Παράλληλα, την επανεκκίνηση του σχεδιασμού για τη λειτουργία των VLTs ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ Α.Ε., μετά και την εισαγωγή του νέου κανονισμού διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω παιγνιομηχανημάτων (VLTs). Ο νέος κανονισμός, σύμφωνα με το δ.σ. της εταιρείας, καθιερώνει ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο εξασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και τα δημόσια έσοδα και ταυτόχρονα επιτρέπει την οικονομική βιωσιμότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας των VLTs.

Από την πλευρά της, η Επενδυτική Τράπεζα (IBG) διατήρησε στα 18,6 ευρώ την τιμή στόχο για τη μετοχή της Coca - Cola HBC, διατηρώντας τη σύσταση «Neutral». Σήμερα το πρωί, η εταιρεία ανακοίνωσε μείωση της αξίας των πωλήσεων κατά 1,9% και συρρίκνωση του όγκου των πωλήσεων κατά 1%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα