Λευκός Οίκος: Ο Ομπάμα δεν θα διαπραγματευτεί για νέα συμφωνία Ελλάδας - Ε.Ε.

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016 15:17
UPD:16:03
REUTERS/CARLOS BARRIA

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αμερικανικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος Ομπάμα αναμένεται να απονείμει τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για την επιτυχημένη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στις οποίες έχει δεσμευτεί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν μεταβαίνει στην Ελλάδα προκειμένου να διαπραγματευτεί κάποιου είδους νέο οικονομικό διακανονισμό μεταξύ Ελλάδας και Ε.Ε. κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση από Αμερικανό δημοσιογράφο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αμερικανικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος Ομπάμα αναμένεται να απονείμει τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για την επιτυχημένη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στις οποίες έχει δεσμευτεί, ενώ θα την ενθαρρύνει να συνεχίσει σε αυτό το μεταρρυθμιστικό μονοπάτι, κάτι που είναι καλό για τη μακροπρόθεσμη οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα. 

Ο κ. Έρνεστ αναφέρθηκε ακόμη στους ισχυρούς, όπως τους χαρακτήρισε, δεσμούς των ΗΠΑ και της Ελλάδας και στο ενδιαφέρον των Ελληνοαμερικανών για τη διατήρησή τους. 

Έκανε επίσης λόγο για σημαντικές οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα