Τιτάν: Απάντηση στο Χ.Α. για την εξαγορά της Express Beton από την Ιντερμπετόν

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2005 12:14

Σε απάντηση της από 14/4/2005 επιστολής του Χ.Α., η εταιρεία ΑΕΤ Τιτάν με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

«Σας πληροφορούμε ότι η εταιρεία ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρία Δομικών Υλικών Λατομικών και Μεταφορικών Εργασιών, με τον διακριτικό τίτλο ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Α.Ε., θυγατρική της εταιρείας Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ, αγόρασε πρόσφατα το 86% της εταιρείας ΕΤΟΙΜΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ ΑΦΟΙ ΠΑΥΛΙΔΗ ΑΒΕΕ (διακριτικός τίτλος: Express Beton), που έχει την έδρα της και δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο Νομό Χαλκιδικής, περιοχή Δήμου Μουδανιών.

Δεδομένου ότι α) η εξαγορά έγινε από τη θυγατρική και μη εισηγμένη στο Χ.Α. εταιρεία ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Α.Ε, β) το τίμημα ήταν χαμηλό, γ) η εξαγορασθείσα εταιρεία έχει πολύ μικρό μερίδιο αγοράς στο Νομό Χαλκιδικής και δ) η εξαγορά δεν επέφερε ουσιώδη μεταβολή στα οικονομικά μεγέθη της ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Α.Ε, πολύ δε ολιγότερο σε εκείνα της Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ, είναι προφανές ότι από την πράξη αυτή δεν επηρεάζεται η τιμή των μετοχών της τελευταίας.

Για το λόγο αυτό, δεν υφίσταται υποχρέωση γνωστοποίησης στο κοινό, σύμφωνα με το άρθρο 4 της υπ. αριθ. 5/204/14.11.2000 απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το άρθρο 5 του Π.Δ. 350/1985 και το άρθρο 284 του Κανονισμού Λειτουργίας του Χ.Α.».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα