Κυβερνητική επιδότηση στην ΜG Rover

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2005 20:30
UPD:20:38

Κυβερνητική βοήθεια 150 εκατομμυρίων στερλινών τόσο στην αυτοκινητοβιομηχανία MG Rover, που τίθεται υπό οριστική εκκαθάριση, όσο και στους προμηθευτές της, ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, και ο υπουργός των Οικονομικών, Γκόρντον Μπράουν.

Εγινε γνωστό ότι για την εκκαθάριση θα ακολουθηθεί η διαδικασία "κομμάτι-κομμάτι", προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα μάξιμουμ εσόδων.

Με τη βοήθεια αυτή, η MG Rover θα μπορέσει να καλύψει τμήμα των οικονομικών αξιώσεων 5.000 άμεσα απολυμένων http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/04/15/1034284.htm , αλλά και κάποιες από τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις προμηθευτών της.

Η MG Rover δεν κατάφερε προ εβδομάδας να κλείσει την απαραίτητη στη διάσωσή της επιχειρηματική συμφωνία με τον κινεζικό όμιλο SAIC. To 2000 εκδόθηκε το επιχειρηματικό διαζύγιο της MG Rover με τη γερμανική BMW.

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία κήρυξε την περασμένη Παρασκευή διαδικασία πτώχευσης μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για την εξαγορά της από την κινεζική Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC).

Η τελευταία μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία της Βρετανίας που κατασκευάζει αυτοκίνητα από το 1904, ανακοίνωσε ότι σταμάτησε την παραγωγή στο εργοστάσιο Λόνγκμπριτζ του Μπέρμιχαμ.

Η Rover προσπάθησε να εξασφαλίσει δάνειο 100 εκατομμυρίων λιρών από τη βρετανική κυβέρνηση προκειμένου να διαθέτει τα απαιτούμενα εχέγγυα για την εξαγορά της από την κινεζική SAIC.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα