LG Electronics: 86% μείωση των κερδών το α' τρίμηνο

Τρίτη, 19 Απριλίου 2005 09:38

ΜΕΙΩΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 86%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ηλεκτρονικών της Ν. Κορέας, LG Electronics Inc., καθώς το τμήμα της με επίπεδες οθόνες, εμφάνισε ζημίες ενώ το ισχυρό ουόν, έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, περιόρισε την αξία των εξαγωγών. Οι μετοχές της εταιρείας, κινήθηκαν ανοδικά και τα λειτουργικά κέρδη, διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 83,2 δισ. ουόν (82 εκατ. δολ. ΗΠΑ), από τα επίπεδα ρεκόρ των 585 δισ. ουόν, που είχε εμφανίσει πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν 31%, φθάνοντας στα 280 δισ. ουόν. Επτά οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι τα λειτουργικά κέρδη θα διαμορφωνόντουσαν στα 177 δισ. ουόν.

Η LG, που ανακοίνωσε τα κέρδη της, μετά τα αντίστοιχα της Texas Instruments Inc., είπε, ότι το τρέχον τρίμηνο, αυτά ενδέχεται να υπερβούν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών. Την εβδομάδα που πέρασε, τα αποτελέσματά τηw International Business Machines Corp. (IBM) και της Samsung Electronics Co., υστέρησαν των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

Οι πωλήσεις της εταιρείας, υποχώρησαν κατά 0,6%, φθάνοντας στα 6 τρισ. ουόν, κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο. Η εταιρεία προβλεπόταν να εμφανίσει κέρδη 106 δισ. ουόν σε πωλήσεις 6,4 τρισ. ουόν, σύμφωνα με την έκθεση των οικονομικών αναλυτών. Τα λειτουργικά κέρδη είναι οι πωλήσεις μείον του κόστους των καταναλωτικών αγαθών που πουλήθηκαν και των διοικητικών δαπανών.

Οι μετοχές της LG Electronics, σημείωναν άνοδο 4,5%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Στις 2:13' μ.μ., οι μετοχές της σημείωναν άνοδο 3,7%, φθάνοντας στις 67.500 ουόν η μία, στο Χρηματιστήριο της Κορέας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα