ΓΣΕΕ: Αδιέξοδες οι δηλώσεις Κυριακόπουλου για τα εργασιακά

Τρίτη, 19 Απριλίου 2005 18:23

O νόμος Γιαννίτση αύξησε το κόστος για τις επιχειρήσεις, γι' αυτό δεν αύξησε την απασχόληση. Aν θέλουμε νέες θέσεις εργασίας, δεν μπορούμε να τις εξασφαλίσουμε, αυξάνοντας το κόστος των επιχειρήσεων, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣEB Οδυσσέας Κυριακόπουλος στο περιθώριο του 9ου Συνεδρίου Διακυβέρνησης του Economist, που διοργανώνεται στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Κυριακόπουλο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να συμβάλει στη δημιουργία ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων, μέσω της συνέχισης της απελευθέρωσης των αγορών και υπηρεσιών, δίνοντας έμφαση στην ευελιξία της αγοράς εργατικού δυναμικού.

«Αδιέξοδες και αντεργατικές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις Κυριακόπουλου ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αναφέρει ότι ο κ. Κυριακόπουλος, στις προτάσεις του για την ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, προβλέπει μονοδιάστατα την αφαίρεση εργατικών δικαιωμάτων και επισημαίνει πως, ενώ η κερδοφορία των επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια αυξάνεται θεαματικά, οι θέσεις εργασίας και τα εργατικά δικαιώματα συνεχώς μειώνονται.

Ο κ. Πολυζωγόπουλος προειδοποιεί ότι οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν δυναμικά στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, δηλαδή σε κατάργηση οκταώρου, ελαστική και ανασφάλιστη εργασία και σε δραστικό περιορισμό των εργατικών δικαιωμάτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα