DoCoMo: Στα ύψη οι μετοχές της μετά από δημοσίευμα

Για την απόκτηση μεριδίου στη Sumitomo Mitsui Card Co.
Τετάρτη, 20 Απριλίου 2005 09:41
UPD:09:43

ΤΗΝ υψηλότερη άνοδο, σε χρονικό διάστημα ενός μηνός, σημείωσαν οι μετοχές της NTT DoCoMo Inc., της μεγαλύτερης εταιρείας δικτύων κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας, μετά από δημοσίευμα στην εφημερίδα Nihon Keizai, ότι η εταιρεία, ενδέχεται να καταβάλλει 100 δισ. γιέν (936 εκατ. δολ. ΗΠΑ), για την απόκτηση μεριδίου στη Sumitomo Mitsui Card Co., προκειμένου να επεκταθεί στις πληρωμές των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 1,8%, φθάνοντας στα 168.000 γιέν η μία. Αυτή, ήταν η μεγαλύτερη άνοδος από τις 25 Μαρτίου, στις 3 μ.μ., κατά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου στο Τόκυο. «Η DoCoMo, ψάχνει να βρει τρόπους επέκτασης στις υπηρεσίες πληρωμής υπηρεσιών, μέσω του κινητού τηλεφώνου, οι οποίες επιτρέπουν στους χρήστες να αγοράζουν εισιτήρια για το τραίνο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Tomohis Ueno. Η Sumitomo Mitsui Financial Group Inc., η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας, σε ανακοίνωσή της ανέφερε, ότι το τμήμα πιστωτικών καρτών, σκέφτεται να αναμιχθεί στην παροχή των εν λόγω υπηρεσιών.

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, είναι οι πρώτες στον κόσμο που προσφέρουν τις λεγόμενες υπηρεσίες τρίτης γενιάς, όπως ηλεκτρονικές εξοφλήσεις λογαριασμών, ταχύτερη πρόσβαση στο Web και κατέβασμα video clip στα κινητά. Η ανταγωνίστρια της DoCoMo, Vodafone Group Plc, χρησιμοποιεί την αγορά 3G της Ιαπωνίας, η οποία αποτελεί περισσότερο του 50% των χρηστών κινητών παγκοσμίως, προκειμένου να ελέγξει τις εν λόγω υπηρεσίες, πριν τις προωθήσει σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Sumitomo Mitsui Card με 12,74 εκατ. συνδρομητές, εμφάνισε πωλήσεις 3,26 τρισ. γιέν τη χρήση που έληξε τον Μάρτιο του 2004, όπως αναφέρεται στο Web site της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα