Συνεχίζεται η άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2005 10:02
UPD:10:12

ΣΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων αναρριχήθηκε το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος κατά τις πρωινές συναλλαγές στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου.

Αρνητικά επηρέασαν το δολάριο τα χθεσινά στοιχεία για τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ που μετρίασαν τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό καθώς και τις προσδοκίες «επιθετικής» αύξησης των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Το «σενάριο» που θέλει τη Fed να διατηρεί αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, ή να κάνει ένα «διάλειμμα» στον κύκλο ακριβότερου χρήματος που εγκαινίασε στα τέλη Ιουνίου, καθιστά λιγότερο ελκυστικές τις τοποθετήσεις σε αμερικανικά στοιχεία ενεργητικού.

Νωρίς το πρωί, στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο αναρριχήθηκε μέχρι τα 1,3083 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 23 Μαρτίου, έναντι 1,3063 δολαρίων αργά χθες το βράδυ.

Oι διεθνείς επενδυτές εμφανίζονται λιγότερο απαισιόδοξοι ως προς τις προοπτικές του δολαρίου, ταυτοχρόνως όμως εμφανίζονται περισσότερο διχασμένοι για το εάν το αμερικανικό νόμισμα θα ενισχυθεί ή θα υποχωρήσει στη διάρκεια της επόμενης χρονιάς, όπως προκύπτει από πρόσφατη δημοσκόπηση της Merrill Lynch http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/04/20/1035615.htm .

Στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποίησε τον Απρίλιο η επενδυτική τράπεζα και στην οποία έλαβαν μέρος διαχειριστές Ταμείων, το 9% των συμμετεχόντων εκτιμούν ότι η απόδοση του δολαρίου θα είναι κατώτερη της μέσης απόδοσης των αγορών, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 23% στη δημοσκόπηση του Μαρτίου και ποσοστού 35% στη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου.

Στις 15:30 (ώρα Ελλάδος), θα ανακοινωθεί στις ΗΠΑ ο δείκτης τιμών καταναλωτή Μαρτίου, ο οποίος εκτιμάται ότι αυξήθηκε κατά 0,5% έναντι του Φεβρουαρίου, όταν είχε ενισχυθεί κατά 0,4%.

Σήμερα θα δοθεί επίσης στη δημοσιότητα και η μηνιαία έκθεση της Φέντεραλ Ριζέρβ για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα