Generali: Παραμέρισε την AIG από την πρώτη θέση στην Κίνα

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2005 12:45

ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΕ την American International Group Inc., από την αγορά ασφαλειών της Κίνας, κατακτώντας την πρώτη θέση μεταξύ των ξένων ασφαλιστικών εταιρειών, η ιταλική Assicurazioni Generali SpA, η οποία πούλησε φέτος συμβόλαια αξίας 2,4 δισ. δολ., στη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία του κόσμου.

Η Generali, αναρριχήθηκε φέτος στην κορυφή, από την πέμπτη θέση, που κατείχε πέρυσι, μετά τα συμβόλαια για την ασφάλιση 390.000 συνταξιούχων, σε συνεργασία με την China National Petroleum, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της χώρας, που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα. Ηταν η πρώτη φορά που η AIG, της οποίας ο εκτελεστικός διευθυντής Maurice Greenberg, απομακρύνθηκε τον περασμένο μήνα για οικονομικές ατασθαλίες, έχασε την πρώτη θέση που κατείχε, από τη στιγμή που δραστηριοποιήθηκε στη Σαγκάη, πριν από 12 χρόνια.

Η Generali, ήταν μεταξύ των ξένων επιχειρήσεων, στις οποίες επετράπη να πουλήσουν ομαδικά ασφαλιστικά συμβόλαια στην Κίνα, πέρυσι. Η AIG δεν τα κατάφερε.

Οι διεθνείς ασφαλιστικές εταιρείες, αγωνίζονται να επεκτείνουν το μερίδιο του 2,3% που κατέχουν σήμερα στην ασφαλιστική αγορά της Κίνας, ύψους 52 δισ. δολ. ΗΠΑ, καθώς ο πληθυσμός των 3,2 δισ. ανθρώπων δεν ασφαλίζεται πλήρως από το κράτος.

Τα ασφάλιστρα στην Κίνα, αυξήθηκαν κατά μέσον όρο ετησίως με ρυθμό 30% την τελευταία πενταετία, καθιστώντας τη χώρα, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη στον κόσμο.

Η Generali και η συνεταίρος της, η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαιοειδών της Κίνας, ήλεγχαν το 18% των ασφαλειών ζωής της χώρας το πρώτο τρίμηνο του 2005, έναντι του 0,1% το 2004. Η Generali, πούλησε ασφαλιστήρια 20,15 δισ. γιουάν (2,4 δισ. δολ. ΗΠΑ), το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, καθώς οι εθνικές και ξένες ασφαλιστικές εταιρείες, πούλησαν συνολικά συμβόλαια αξίας 112,4 δισ. ουόν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα