Εξανεμίστηκαν τα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2005 19:04
UPD:19:09

ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ έκλεισαν τελικά οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων αδυνατώντας να διατηρήσουν τα κέρδη που κατέγραφαν κατά τις πρώτες ώρες των συναλλαγών.

Την εκδήλωση ρευστοποιήσεων πυροδότησε η σημαντική αύξηση του δομικού πληθωρισμού στις ΗΠΑ το Μάρτιο http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/04/20/1035834.htm που επανέφερε στο προσκήνιο τις ανησυχίες περί επιτάχυνσης τους ρυθμού αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Αρνητικά επηρέασε την επενδυτική ψυχολογία και η άνοδος των τιμών πετρελαίου κοντά στα 53 δολάρια το βαρέλι.

«Οι επενδυτές ανησυχούν ότι ο υψηλός πληθωρισμός ενδεχομένως να οδηγήσει τη Fed σε αυξήσεις επιτοκίων μεγαλύτερες απ΄ ό,τι αναμενόταν. Κάτι τέτοιο αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και της εταιρικής κερδοφορίας», δήλωσε στο Bloomberg διαχειριστής κεφαλαίων στην KBC Asset Management στις Βρυξέλλες.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώθηκε στις 4.822 μονάδες (-0,69%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.950,02 μονάδες (-0,31%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.178,62 μονάδες (-0,62%).

Σημαντική πτώση κατά 3,6% σημείωσε η μετοχή της Prudential, καθώς τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσε το πρωί η βρετανική ασφαλιστική εταιρεία δεν ικανοποίησαν την αγορά.

Αντιθέτως, ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου ύστερα από τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα μεγάλων αμερικανικών εταιρειών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα