Ανύπαρκτος ο τομέας της αλιείας στο ΙNTERREG Ελλάδα-Τουρκία

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2005 19:05

Κακώς ο τομέας της αλιείας δεν μνημονεύεται στο πρόγραμμα ΙNTERREG Ελλάδα-Τουρκία, απάντησε η Επίτροπος για θέματα περιφερειακής πολιτικής Ντανούτα Χούμπνερ στην ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Γκλαβάκη.

Ο ευρωβουλευτής ζήτησε να πληροφορηθεί εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι διατεθειμένη να χρηματοδοτήσει μια κοινοτική πρωτοβουλία, όπως το ΙNTERREG "Ελλάδα-Τουρκία", προκειμένου να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων αλιέων, οι οποίες συχνά είναι πολύ τεταμένες, σε βαθμό ώστε ενίοτε να δημιουργούνται επεισόδια.

Η κα Χούμπνερ αναγνώρισε ότι μέχρι τα τέλη του 2004 ο τομέας της αλιείας δεν μνημονευόταν ρητά ούτε σε επίπεδο αξόνων προτεραιότητας, ούτε σε επίπεδο μέτρων του προγράμματος ΙNTERREG "Ελλάδα-Τουρκία". Ωστόσο, από τον Ιανουάριο του 2005 η αρχή διαχείρισης του προγράμματος αποφάσισε να συμπεριλάβει τέτοιες ενέργειες για την ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας. «Ως εκ τούτου, οι πιθανοί δικαιούχοι του προγράμματος, όπως οι επαγγελματικές οργανώσεις του αλιευτικού κλάδου, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν κοινές προτάσεις στον εν λόγω τομέα», κατέληξε η Επίτροπος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα