China Mobile: 20% υψηλότερα κέρδη, μετά την απόκτηση δικτύων

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2005 07:39

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 20%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, από πλευράς χρηστών, China Mobile (Hong Kong) Ltd., καθώς οι συνδρομητές στις αγροτικές περιοχές και τις φτωχότερες επαρχίες, κάλυψαν τη μείωση των περιθωρίων κέρδους.

H China Mobile με 214 εκατ. συνδρομητές, περισσότερους από τον πληθυσμό της Βραζιλίας, το 2004 έκανε τις μισές πωλήσεις από τις αντίστοιχες της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, Vodafone Group Plc.

Τα καθαρά κέρδη της, αυξήθηκαν στα 11,2 δισ. γιουάν (1,35 δισ. δολ. ΗΠΑ), από 9,4 δισ. γιουάν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε ποσοστό 30%, φθάνοντας στα 54,9 δισ. γιουάν, τη στιγμή που τα περιθώρια κέρδους μειώθηκαν στο 21% από 22%, που ήταν πέρυσι.

Ο εκτελεστικός της διευθυντής, Wang Jianzhou, 55 ετών, αύξησε τον αριθμό των συνδρομητών με την αγορά δικτύων στις φτωχότερες επαρχίες από τη μητρική εταιρεία και έκανε περισσότερες από 900 εγγραφές κατοίκων που ζουν εκτός των αστικών πόλεων της Κίνας, με αποτέλεσμα ο μέσος όρος των λογαριασμών τηλεφώνων να υποχωρήσει. Η εταιρεία, με 214 εκατ. συνδρομητές, περισσότερους από τον πληθυσμό της Βραζιλίας, πραγματοποίησε το 2004, τις μισές πωλήσεις από την Vodafone Group Plc, τη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο.

«Πόλεις, όπως το Πεκίνο κα η Σαγκάη έχουν ήδη μεγάλη διείσδυση, οπότε το λογικό είναι να πάνε σε άλλα σημεία της Κίνας», ανέφερε ο Mark Canizares, αναλυτής της CitisecOnline, ο οποίος εισηγείται για τις μετοχές της China Mobile «buy», τονίζοντας: «Εχει χαμηλότερες τιμές και πάγια, προκειμένου να κερδίσει συνδρομητές σε αυτές τις περιοχές».

Οι μετοχές της China Mobile υποχωρούσαν 0,6%, φθάνοντας στα 25,30 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, τη στιγμή που ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έχανε 0,5%, στις 11:31' π.μ., τοπική ώρα. Πέρυσι, οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 18%, σχεδόν τη διπλάσια από την αντίστοιχη του δείκτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα