Novartis: Υψηλότερες πωλήσεις 16% η άνοδος των κερδών

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2005 10:18

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 16%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας της Ελβετίας, Novartis AG, αποτέλεσμα της αύξησης των πωλήσεων των σκευασμάτων της για την καρδιά, σε συνδυασμό με την άνοδο των οικονομικών της κερδών, από την πώληση περιουσιακών στοιχείων.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στο 1,48 δισ. δολ. ή 63 σεντς ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο, από 1,27 δισ. δολ. ή 54 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Τα αποτελέσματά της διαμορφώθηκαν εντός των προβλέψεων των οκτώ οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στο 1,48 δισ. δολάρια. Αύξηση σε ποσοστό 11%, σημείωσαν οι πωλήσεις της Novartis, φθάνοντας τα 7,34 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία επανέλαβε ότι περιμένει υψηλή αύξηση των πωλήσεων, σε μονοψήφιο αριθμό και σε εθνικά νομίσματα για το τμήμα φαρμάκων του ομίλου, καθώς και λειτουργικά κέρδη και κέρδη ρεκόρ. Η Roche Holding AG, εκτιμά ότι οι πωλήσεις της από τα φάρμακα θα αυξηθούν τουλάχιστον σε ποσοστό της τάξης του 10% φέτος.

Οι μετοχές της Novartis έκλεισαν χθες στα 57,15 ελβετικά φράγκα κατά τη διαπραγμάτευσή τους στη Ζυρίχη, παραμένοντας αμετάβλητες. Φέτος, έχουν σημειώσει συνολική πτώση 0,3%, τη στιγμή που ο δείκτης Bloomberg Europe Pharmaceutical, έχει σημειώσει άνοδο 6,8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα