Motorola: Αποδίδει η στρατηγική της, καθώς η Nokia μειώνει τις τιμές

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2005 11:05

Η ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ αύξηση των καθαρών κερδών της Motorola Inc., το πρώτο τρίμηνο, καταδεικνύει, ότι η στρατηγική του εκτελεστικού της διευθυντή, Ed Zander, να πουλά ακριβότερα κινητά τηλέφωνα, μάλλον αποδίδει.

Οι προσπάθειες του Zander, βοήθησαν τη δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, να εμφανίσει 48% υψηλότερα καθαρά κέρδη, τα οποία ανήλθαν στα 692 εκατ. δολ. ή 28 σεντς ανά μετοχή και αύξηση 9,7% των πωλήσεων. Ο επικεφαλής της Nokia Oyj, Jorma Ollila, μειώνει τις τιμές πώλησης των κινητών, προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις. Η Nokia, που ανακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματά της, προβλέπεται να εμφανίσει 9% χαμηλότερα κέρδη, εν μέρει εξ αιτίας της μείωσης των τιμών και αύξηση 13% των πωλήσεών της.

Η Motorola και η Nokia, μάλλον απέσπασαν μερίδιο αγοράς από τις μικρότερές τους ανταγωνίστριες εταιρείες παραγωγής κινητών τηλεφώνων, συμπεριλαμβανομένης της τρίτης σε μέγεθος εταιρείας του κλάδου στον κόσμο, Samsung Electronics Co., σύμφωνα με τον Zander. Ο ίδιος, ανακοίνωσε το λανσάρισμα 24 νέων μοντέλων κινητών το τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένου του μοντέλου Pebl, με καπάκι και του Slivr του οποίου η όψη στρέφεται, εμφανίζοντας αριθμούς και μια οθόνη.

Οι μετοχές της Motorola, που εδρεύει στο Ιλλινόϊς των ΗΠΑ, σημείωναν άνοδο 45 σεντς, ποσοστό 3%, φθάνοντας στα 15,38 δολ. η μία χθες, κατά τη διευρυμένη διαπραγμάτευσή τους, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Οι μετοχές της Nokia, που υποχώρησαν πέρυσι 5,1%, σημείωναν χθες άνοδο 1,8%, φθάνοντας στα 11,79 ευρώ η μία, στο Ελσίνκι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα