Νέο έργο για την E.E. ανέλαβε η Kantor

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2005 11:06

Στην Kantor Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε. ανέθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση το έργο που αφορά την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την εναρμόνιση της ενεργειακής πολιτικής της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το έργο στοχεύει στην υποβοήθηση του «Ενεργειακού Διαλόγου ΕΕ-Ρωσίας» (ΕU-Russia Energy Dialogue), που έχει θεσπιστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε υψηλό επίπεδο μεταξύ αξιωματούχων της Ε.Ε. και της Ρωσίας, και που αποσκοπεί στην δημιουργία πλαισίου αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας μεταξύ Ε.Ε. και Ρωσίας σε ενεργειακά θέματα.

Η Kantro αναλαμβάνει το έργο, συνολικής αξίας 3,6 εκ. ευρώ και διάρκειας δύο ετών, σε συνεργασία με την γαλλική εταιρεία BCEOM και την βρετανική PB Power.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Kantor, το έργο είναι καθοριστικής σημασίας για την κοινή προσέγγιση και συνεργασία Ε.Ε. και Ρωσίας σε θέματα ενεργειακής πολιτικής, απελευθέρωσης και εναρμόνισης ενεργειακών αγορών καθώς και προσέλκυσης επενδύσεων κοινού ενδιαφέροντος στον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας.

Η ομάδα των συμβούλων θα υποστηρίξει την ανάπτυξη προτάσεων για την διευκόλυνση της αναδιοργάνωσης του ενεργειακού τομέα της Ρωσίας, την εναρμόνιση με την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού, την βελτίωση του πλαισίου για την προστασία, προσέλκυση και προώθηση ενεργειακών επενδύσεων, την αξιοποίηση δυνατοτήτων για ανάπτυξη νέων έργων και υποδομών μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου προς την Ε.Ε., καθώς και την αξιοποίηση δυνατοτήτων για εξοικονόμηση ενέργειας και περιβαλλοντικών δράσεων σε σχέση με την πρόσφατη κύρωση του Πρωτοκόλλου του Κιότο από την Ρωσία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα