Εως τα τέλη Ιουνίου εθνική διαβούλευση για το Δ' ΚΠΣ

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2005 18:57

Την ευχή να αξιοποιηθεί το Γ' ΚΠΣ και όλο το Δ' ΚΠΣ «με τέτοιο τρόπο ώστε να φτάσουμε σε κατά κεφαλήν εισόδημα που δεν θα υπάρχει πλέον λόγος να μας δίνουν χρήματα οι Ευρωπαίοι», έκανε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Χρ. Φώλιας, στην ημερίδα που διοργάνωσε η ΚΕΔΚΕ με θέμα: «Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Δ' ΚΠΣ».

Ο κ. Φώλιας δήλωσε πως έχει ήδη αρχίσει μία διαδικασία περιφερειακών συνελεύσεων, έτσι ώστε έως το τέλος του Ιουνίου να γίνει μια εθνική διαβούλευση με τις απόψεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών εταίρων, ώστε ο εθνικός σχεδιασμός του Δ' ΚΠΣ να έχει την καλύτερη προοπτική για τον τόπο.

Ο κ. Φώλιας εντόπισε εγγενείς αδυναμίες σε ΟΤΑ προκειμένου να υλοποιούν έργα: έλλειψη στελεχών, προγραμματισμού, μηχανισμών. Για την ενίσχυση των προσπαθειών σ' αυτούς τους τομείς, το υπουργείο διεξάγει διαγωνισμό αναδείξεως τεχνικών συμβούλων, ένας σε κάθε Περιφέρεια, οι οποίοι θα αναλάβουν την υποστήριξη ώστε να γίνουν έργα προς όφελος των δημοτών.

Ενάμισι χρόνο πριν από το τέλος της υλοποίησης του Γ' ΚΠΣ, η ΤΑ έχει απορροφήσει μόλις το 9,27% από το μερίδιό της στα Επιχειρησιακά Προγράμματα, ενώ το μερίδιό της στον προϋπολογισμό ενταγμένων έργων φθάνει μόλις στο 11%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα