Μικρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2005 19:06

ΑΝΕΚΑΜΨΑΝ σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές. Η αφύπνιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος, κυρίως για μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, αποδόθηκε στα θετικά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού.

Μεταξύ των εταιρειών που ανακοίνωσαν αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών συγκαταλέγονται οι ευρωπαϊκές SAP, Nokia, Novartis και Volkswagen, καθώς και οι αμερικανικές Motorola και eBay.

Θετικό αντίκτυπο είχαν επίσης οι ανακοινώσεις περί σημαντικών επιχειρηματικών συμφωνιών, καθώς και η μείωση των εβδομαδιαίων αιτήσεων επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ.

Τα κέρδη περιορίστηκαν, ωστόσο, κατά τις απογευματινές συναλλαγές ύστερα από τις ανησυχίες που εξέφρασε ο πρόεδρος της Φέντεραλ Ριζέρβ, Αλαν Γκρίνσπαν, σχετικά με τα «δίδυμα» ελλείμματα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.819,6 μονάδες (-0,5%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.951,02 μονάδες (0,03%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.193,6 μονάδες (0,36%).

Οι μετοχές των εταιρειών SAP και Nokia ενισχύθηκαν κατά 3,6% και 4,8% αντιστοίχως.

Αξιόλογα κέρδη, της τάξεως του 3,4%, κατέγραψε και η μετοχή της Allied Domecq, η οποία περνάει πλέον στον έλεγχο των Pernod Ricard και Fortune Brands μετά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/04/21/1036191.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα