Qwest: Νέα προσφορά 30 δολ. ανά μετοχή για την MCI, στα 9,75 δισ.

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2005 07:42

ΑΥΞΗΣΕ πάλι την προσφορά της, στα 30 δολ. ανά μετοχή ή 9,75 δισ. δολ., για την εξαγορά της MCI Inc., η Qwest Communications International Inc., η υπ' αριθμόν τέταρτη εταιρεία τηλεπικοινωνιών εθνικής εμβέλειας των ΗΠΑ, για να αποτρέψει την εξαγορά της από την Verizon Communications Inc.

«Η προσφορά της Qwest είναι η καλύτερη και η τελική», ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας, Richard Notebaert, σε σημερινή του επιστολή προς τους διευθύνοντες την MCI. H Qwest, αύξησε την προσφορά της κατά 810 εκατ. δολ. σε μετρητά, από 8,94 δισ. δολ. ή 27,50 δολ. ανά μετοχή.

Η προσφορά της Qwest είναι τώρα 30% υψηλότερη της προσφοράς των 7,51 δισ. δολ. της Verizon και ενδέχεται να επισπεύσει το τέλος της μάχης των 10 εβδομάδων με την MCI. O Notebaert, με την υποστήριξη μερικών από τους μεγαλύτερους μετόχους της MCI, αυξάνει την πίεση στην εταιρεία να δεχθεί τους όρους της Qwest. Η Verizon, η υπ' αριθμόν ένα εταιρεία τηλεπικοινωνιών τοπικής εμβέλειας των ΗΠΑ, μπορεί να χρειαστεί να αυξήσει την προσφορά της ή να παραιτηθεί, είπε ο Leon Cooperman, επενδυτής της MCI.

«Η τωρινή προσφορά της Qwest, είναι κατά τη γνώμη μου πολύ καλύτερη της αντίστοιχης της Verizon», είπε ο Cooperman, εκτελεστικός διευθυντής της Omega Advisors Inc., συμπληρώνοντας: «Δεν υπάρχει λόγος για τη Verizon να επιτύχει τη συμφωνία με την MCI με έκπτωση από την προσφορά της Qwest και ελπίζω και πιστεύω ότι το διοικητικό συμβούλιο της MCI, θα συμφωνήσει».

Οι μέτοχοι της MCI θα λάβουν 16 δολ. ανά μετοχή σε μετρητά και 14 δολ. μετοχής στη μετοχή, αναφέρεται στην επιστολή της Qwest. Oι τράπεζες θα δανείσουν επιπλέον ποσόν 1 δισ. δολ., για να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση της συμφωνίας και η Qwest θα χαλαρώσει τους όρους που θα της επιτρέψουν να ακυρώσει τη συμφωνία, σε περίπτωση που τα αποτελέσματα της MCI, γίνουν χειρότερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα