Νymex: Μερίδιο 20%, επιδιώκουν να πάρουν Blackstone και Battery Ventures

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2005 08:43

ΠΡΟΣΦΟΡΑ 185 εκατ. δολ., για την απόκτηση του 20% του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, New York Mercantile Exchange (Nymex), της μεγαλύτερης αγοράς διαπραγμάτευσης συμβολαίων ενεργείας στον κόσμο, έκαναν οι εταιρείες επενδύσεων Blackstone Group LP και Battery Ventures, σύμφωνα με ανθρώπους και από τις δύο πλευρές, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η προσφορά δεν έχει εξεταστεί από το διοικητικό συμβούλιο τους Nymex, όπως ανέφεραν οι ίδιοι άνθρωποι, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Χθες, ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από τον Dow Jones. Ο πρόεδρος του Nymex, James Newsome, είπε στις 15 Απριλίου, ότι η Blackstone θέλει μερίδιο, αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί σε άλλους ενδιαφερομένους.

«Το να πουλήσεις κάποιο μερίδιο του Χρηματιστηρίου είναι ό,τι καλύτερο έναντι εκείνων που κατέχουν πολλές θέσεις», ανέφερε ο Robert Sahn, κάτοχος θέσης στο Nymex, συμπληρώνοντας: «Νομίζω ότι εάν πάρουν μερίδιο 20%, θα θέλουν μετά να το εισάγουν στο Χρηματιστήριο», είπε σε συνέντευξή του ο Sahn, στις 14 Απριλίου. Ο ίδιος, αρνήθηκε να πει πόσες θέσεις κατέχει στο Nymex.

To Nymex, το οποίο διαπραγματεύεται τα συμβόλαια αργού πετρελαίου των ΗΠΑ στο Μανχάτταν, επιδιώκει να επεκταθεί στην διαπραγμάτευση και του μπρεντ, στο δάπεδο διαπραγμάτευσης του εμπορεύματος στο Δουβλίνο. Το London International Petroleum Exchange, σταμάτησε στις 7 Απριλίου τις διαπραγματεύσεις στο δάπεδό του, προτιμώντας τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, κάτι που φαίνεται ότι επιθυμεί να κάνει και το Nymex, το οποίο σχεδιάζει να επεκταθεί στη Βουδαπέστη και στο Ντουμπάϊ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα