Επιστροφή 25% του φόρου εισοδήματος σε δικαστικούς

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 16:50
UPD:16:57
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Να εκτελέσουν την απόφαση μισθοδικείου το οποίο έκανε γνωστό ότι «ο οφειλόμενος φόρος εισοδήματος δικαστικών λειτουργών θα υπολογιστεί μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους (εν ενεργεία και συντάξιμων) καλεί τις εφορίες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής με σχετική εγκύκλιο η οποία δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, «προκειμένου να αποφευχθεί άσκοπη επιβάρυνση των δικαστηρίων και ταλαιπωρία των πολιτών, οι υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών θα προβούν σε νέα εκκαθάριση, υπολογίζοντας τον οφειλόμενο φόρο εισοδήματος μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους (εν ενεργεία και συντάξιμες). Το τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό επιστρέφεται λαμβάνοντας υπόψη και τις διατάξεις περί παραγραφής».

Η εξέλιξη αυτή συμπίπτει χρονικά με τη θύελλα αντιδράσεων που έχει προκαλέσει στον κλάδο της Δικαιοσύνης η αποκάλυψη από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου ότι την περασμένη εβδομάδα οι ανώτατοι δικαστές έθεσαν στη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θέμα αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα