Cemex: Αύξηση 43% των κερδών μετά την εξαγορά της RMC

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2005 12:11

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 43%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της τρίτης σε μέγεθος τσιμεντοβιομηχανίας στον κόσμο, Cemex SA, μετά την εξαγορά ύψους 5,8 δισ. δολ., της RMC Group Plc, στην οποία προχώρησε η μεξικανική εταιρεία.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 444 εκατ. δολ. από 311 εκατ. δολ., πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Cemex. Οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 266 εκατ. δολάρια. Αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 43%, σημείωσαν οι πωλήσεις της εταιρείας, φθάνοντας τα 2,6 δισ. δολάρια.

Η Cemex, συμφώνησε στην εξαγορά της RMC τον Σεπτέμβριο του 2004, προκειμένου να διπλασιάσει το μέγεθός της και να αυξήσει τη γκάμα των προϊόντων της. Η εξαγορά, που ήταν η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ, από εταιρεία του Μεξικό, ολοκληρώθηκε την 1η Μαρτίου.

Οι μετοχές της Cemex, έχουν υποχωρήσει φέτος σε ποσοστό 3%, μειώνοντας την χρηματιστηριακή της αξία στα 134 δισ. πέσος (12,1 δισ. δολ. ΗΠΑ). Ο δείκτης Bolsa στο Χρηματιστήριο του Μεξικό, έχει υποχωρήσει φέτος σε ποσοστό 6,6%.

Εξαιρουμένης της εξαγοράς της RMC, τα καθαρά κέρδη της Cemex, σημείωσαν αύξηση 35%, φθάνοντας στα 421 εκατ. δολ., σύμφωνα με την εταιρεία. Το χρέος της διατηρήθηκε στα 10,44 δισ. στα τέλη του τριμήνου, έναντι ανόδου 87% στα τέλη του περασμένου έτους, που την ώθησε στην εξαγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα