Nestle: Χαμηλή η αύξηση των πωλήσεων το α' τρίμηνο

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2005 09:58

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό λιγότερο του 1%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο οι πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρείας τροφίμων στον κόσμο, Nestle SA, αποτέλεσμα της πώλησης περιουσιακών της στοιχείων, σε συνδυασμό με την υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ.

Τα έσοδά της αυξήθηκαν στα 20,46 δισ. ελβετικά φράγκα (17,25 δισ. δολ. ΗΠΑ) από 20,41 δισ. ελβετικά φράγκα, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Βιβέ της Ελβετίας. Επτά οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι η Nestle θα εμφανίσει πωλήσεις 20,5 δισ. ελβετικών φράγκων.

Πέρυσι, ο εκτελεστικός της διευθυντής, Peter Brabeck, 60 ετών, πούλησε περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης και της εταιρείας διανομής ποτών, Trinks, καθώς και της εταιρείας παράδοσης προϊόντων στο σπίτι, Eismann, προκειμένου να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του, σε πιο κερδοφόρες δραστηριότητες, όπως τα ποτά, τις τροφές οικόσιτων ζώων και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αυτές οι εμπορικές συναλλαγές, αποτέλεσαν το 4,8% της μείωσης των πωλήσεων της Nestle, το δεύτερο εξάμηνο του 2004.

Οι πωλήσεις, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών ισοτιμιών και των αγορών, σημείωσαν άνοδο 4,6% το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τη Nestle. Ο Brabeck, επιβεβαίωσε σήμερα το σημερινό στόχο της οργανικής ανάπτυξης της εταιρείας, με ρυθμό 5% έως 6% ετησίως.

Οι μετοχές της Nestle, σημείωσαν άνοδο 6,8% φέτος, περισσότερο από την άνοδο 2,4% των 38 μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον Εurope Food Index, του οποίου η Nestle είναι μέλος. Κατά τη διάρκεια της ίδιας χρονικής περιόδου, οι μετοχές της Danone σημείωσαν αύξηση 8,1% και της Unilever, της εταιρείας που παράγει το τσάϊ Lipton και τα σαπούνια Dove, κέρδισαν 3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα