Daimler: Συζητήσεις για την πώληση της Air-Finance στην Cerberus

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2005 11:30

ΣΤΟ στάδιο των διαπραγματεύσεων, με την Cerberus Capital Management LP, προκειμένου να πουλήσει μερίδιο στην εταιρεία leasing αεροσκαφών, Debis AirFinance BV, βρίσκεται η πέμπτη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, DaimlerChrysler AG.

Ο εκπρόσωπός της, Thomas Froehlich, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Sunday Times», το οποίο ανέφερε ότι η DaimlerChrysler θα αποκομίσει 490 εκατ. δολ. από την πώληση. Η Cerberus, εταιρεία επενδύσεων με έδρα τη Ν. Υόρκη, συμφώνησε πέρυσι να αγοράσει χαρτοφυλάκιο 7.500 διαμερισμάτων στη Βόρειο Γερμανία από την Deutsche Bank AG.

Η DaimlerChrysler Services, κατέχει το 45% της Debis και η DaimlerChrysler Aerospace, κατέχει επιπλέον 10%, σύμφωνα με τα στοιχεία στο Web site της εταιρείας leasing. Τέσσερις γερμανικές τράπεζες, κατέχουν το λοιπό ποσοστό της Debis, η οποία διαθέτει στόλο 250 αεροσκαφών, που έχουν δοθεί με leasing σε 85 αεροπορικές εταιρείες.

Η DaimlerChrysler ματαίωσε τα σχέδια πώλησης της Debis τον Οκτώβριο του 2001, αποτέλεσμα της μείωσης της ζήτησης αεροσκαφών, μετά τις τρομοκρατικές ενέργειες της 11ης Σεπτεμβρίου, στις ΗΠΑ. Η εταιρεία, που εδρεύει στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, προσπαθεί να πουλήσει την Debis μετά την επέκτασή της το 2000 με την εξαγορά ύψους 750 εκατ. δολ. της ιρλανδικής AerFi Group Plc. Η Debis AirFinance προσφέρει με leasing και χρηματοδοτεί νέα και μεταχειρισμένα αεροσκάφη, ενώ παράλληλα τα εμπορεύεται και τα μεταπωλεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα