Promise: Στην κερδοφορία το δ' τρίμηνο μετά τη μείωση των επισφαλών δανείων

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2005 11:43

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ στην κερδοφορία το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, η τρίτη σε μέγεθος εταιρεία χρηματοδότησης καταναλωτών της Ιαπωνίας, Promise Co., καθώς η ανάκαμψη της δεύτερης σε μέγεθος οικονομίας στον κόσμο, βοήθησε στον περιορισμό των ζημιών από τα επισφαλή δάνεια, περισσότερο από το αναμενόμενο.

Ο όμιλος της Promise, με έδρα το Τόκυο, εμφάνισε καθαρά κέρδη 14,4 δισ. γιέν (136 εκατ. δολ. ΗΠΑ) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, έναντι ζημιών 4,2 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο. Τα έσοδά της μειώθηκαν 2,6%, φθάνοντας στα 91,1 δισ. γιέν από 93,5 δισ. γιέν, που είχε εμφανίσει κατά την προηγούμενη χρήση.

Η βελτίωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και οι λιγότερες χρεοκοπίες φυσικών προσώπων στην Ιαπωνία, βοήθησαν την Promise να αυξήσει τα ετήσια κέρδη της σε ποσοστό της τάξης του 81%, αντιστρέφοντας τρία χρόνια μείωσης. Τα στοιχεία προκύπτουν από την αφαίρεση των αποτελεσμάτων του εννεαμήνου, στο σύνολο της χρήσης, που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Οι ιαπωνικές τράπεζες, των οποίων τα εταιρικά δάνεια μειώνονται, συνεργάζονται με φίρμες χρηματοδότησης ιδιωτών, οι οποίες μπορούν να χρεώνουν δύο φορές περισσότερο τα κέρδη των φυσικών προσώπων. Η Sumitomo Mitsui Financial Group Inc., η τρίτη μεγαλύτερη δανείστρια της Ιαπωνίας, είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Promise. Η εταιρεία, ανακοίνωσε, ότι θα δαπανήσει τουλάχιστον 15 δισ. γιέν, για να αγοράσει δύο εκατ. ίδιες μετοχές.

Στο σύνολο της χρήσης, τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 65,4 δισ. γιέν ή 576,04 γιέν ανά μετοχή, από 41,6 δισ. γιέν ή 342,18 γιέν, κατά την προηγούμενη χρήση, σύμφωνα με ανακοίνωση της δανείστριας στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Τα έσοδα στο σύνολο της χρήσης μειώθηκαν 5,4%, φθάνοντας τα 369,9 δισ. γιέν, από 391 δισ. γιέν.

Οι μετοχές της Promise, έχουν υποχωρήσει 8,2% φέτος και είχαν χειρότερη επίδοση των μετοχών των 33 εταιρειών του δείκτη Topix, ο οποίος την ίδια χρονική περίοδο υποχώρησε 3,1%. Σήμερα οι μετοχές της έκλεισαν αμετάβλητες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα