Δεν θα συμμετάσχουν στο διάλογο για το Ασφαλιστικό ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2005 14:47

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στον ιδιωτικό όπως και στο δημόσιο τομέα (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ) δεν πρόκειται να συμμετάσχουν αύριο στο διάλογο που ξεκινά για το ασφαλιστικό, υπό την προεδρία της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε ότι δεν συμμετέχει στο διάλογο αυτό, υποστηρίζοντας ότι η ΟΚΕ δεν μπορεί να υποκαταστήσει τους κοινωνικούς φορείς και τονίζει ότι για το ασφαλιστικό μας σύστημα πρέπει να ξεκινήσει διάλογος σε εθνικό επίπεδο, με συμμετοχή και του ίδιου του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, των κυβερνητικών αρμοδίων και τους εκπροσώπους των κομμάτων.

Σημειώνεται ότι αύριο στη 1 το μεσημέρι συνεδριάζει το προεδρείο της ΓΣΕΕ, το οποίο και θα καθορίσει επακριβώς τη στάση που θα ακολουθήσει στο διάλογο που εγκαινιάζεται αύριο. Η ΑΔΕΔΥ έχει εξαρχής διαφωνήσει με οποιαδήποτε συζήτηση για το ασφαλιστικό σύστημα, υπενθυμίζοντας ότι η μελέτη της ΓΣΕΕ αλλά και ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για τα επόμενα τουλάχιστον 25 χρόνια, ενώ διαφωνεί και με το γεγονός ότι το ασφαλιστικό ανοίγει με πρωτοβουλία κυβέρνησης αλλά και συμμετοχής σε αυτή την πρωτοβουλία και της ΓΣΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα