Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 26 Απριλίου 2005 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικοί δείκτες. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Honda Motor Co. και της Sony Corp., καθώς έντονη ανησυχία επικρατεί, ότι, οι εταιρείες, δεν θα εμφανίσουν τα κέρδη που προβλεπόταν.

«Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των επενδυτών, επικεντρώνεται αυτήν την εβδομάδα στα εταιρικά κέρδη και στη διεθνή τάση, που φαίνεται να δείχνει, ότι οι εταιρείες θα εμφανίσουν συγκρατημένα κέρδη», ανέφερε ο Masayuki Ito, ο οποίος διαχειρίζεται 183 εκατ. δολ. σε μετοχές, με την Ikegin Investment Management Co., στην Οζάκα.

Ο δείκτης Nikkei 225, υποχωρούσε 0,2%, φθάνοντας στις 11.046,88 μονάδες, στις 11 π.μ., στο Τόκυο. Ο Topix σημείωνε απώλειες 0,1%. Οι μετοχές της Nissan Motor Co., κινήθηκαν ανοδικά, μετά την πρόβλεψη της αυτοκινητοβιομηχανίας, ότι θα σημειώσει κέρδη ρεκόρ.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, υποχωρούσε 0,1%, φθάνοντας στις 97,63 μονάδες. Ολοι οι άλλοι δείκτες κινούντο ανοδικά, εκτός από τους δείκτες στο Χονγκ Κονγκ, την Αυστραλία και τη Ν. Κορέα, όπου σημείωναν ελαφρά διαφοροποίηση.

Τα κέρδη των εταιρειών, οδήγησαν επίσης τις μετοχές στη Σιγκαπούρη και την Ταϊβάν. Οι μετοχές της Keppel Land Ltd., σημείωναν κέρδη, μετά την ανακοίνωση της τρίτης μεγαλύτερης κατασκευάστριας της Σιγκαπούρης, ότι το πρώτο τρίμηνο, τα κέρδη της σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 41%. Οι μετοχές της AU Optronics Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας που παράγει επίπεδες οθόνες για τηλεοράσεις και κομπιούτερ, στην Ταϊβάν, κινήθηκαν ανοδικά, πριν από τη σημερινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Η Honda, η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, ενδέχεται να ανακοινώσει τη μεγαλύτερη αύξηση κερδών σε εννέα τρίμηνα, καθώς πούλησε περισσότερα αυτοκίνητα στην Ασία και οι πωλήσεις της του πρώτου της μικρού φορτηγού στις ΗΠΑ, αύξησαν τα περιθώρια. Ωστόσο, οι μετοχές της υποχωρούσαν 1,7%, φθάνοντας στα 5.180 γιέν η μία. Η εταιρεία, θα ανακοινώσει αργότερα σήμερα, τα αποτελέσματά της.

Η μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, Nissan, ανακοίνωσε χθες, απρόσμενη μείωση των κερδών της το τέταρτο τρίμηνο, εξ αιτίας της υψηλότερης φορολογίας και της αύξησης του κόστους του χάλυβα, του αλουμινίου και άλλων πρώτων υλών. Αντιθέτως, οι μετοχές της Nissan, σημείωναν άνοδο 1,8%, φθάνοντας στα 1.055 γιέν η μία, καθώς οι επενδυτές, δέχτηκαν θετικά, την πρόβλεψη της αυτοκινητοβιομηχανίας, ότι θα εμφανίσει κέρδη ρεκόρ το δωδεκάμηνο που λήγει τον Μάρτιο του 2006.

«Οι μετοχές της Nissan, είναι σχετικά φθηνές, μεταξύ των μετοχών των αυτοκινητοβιομηχανιών», ανέφερε ο Koji Endo, αναλυτής της Credit Suisse First Boston, στο Τόκυο, ο οποίος τις κατατάσσει στο «outperform».

Οι μετοχές της Sony, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης, σημείωναν απώλειες 2,3%, φθάνοντας στα 3.900 γιέν η μία. Η εταιρεία, ενδέχεται να ανακοινώσει άυριο, ότι τα καθαρά της κέρδη θα υποχωρήσουν στα 129 δισ. γιέν (1,2 δισ. δολ. ΗΠΑ) φέτος, έναντι της περυσινής πρόβλεψης για κέρδη 150 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα