Ψήφος εμπιστοσύνης του Κατάρ στη Deutche Bank

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016 13:54
UPD:13:55
REUTERS/TOBY MELVILLE

Κάθε σενάριο αποχώρησης από το μετοχικό κεφάλαιο της Deutsche Bank αποκλείουν οι επενδυτές από το Κατάρ, οι οποίοι μάλιστα, αφήνουν «ορθάνοιχτο» το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε μία πιθανή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Το 2014, ομάδα επενδυτών από την αραβική χώρα, με προεξέχοντα τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, Hamad bin Jassim al-Thani, προχώρησε στην αγορά του 6,1% των μετοχών της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της Γερμανίας. Τον περασμένο Ιούλιο, το συγκεκριμένο ποσοστό αυξήθηκε στα επίπεδα του 10%.

Στενός συνεργάτης του Hamad, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, καθιστά σαφές ότι η επενδυτική ομάδα από το Κατάρ θα συνεχίσει να στηρίζει την τράπεζα, καθώς «δεν υπάρχει καμία σκέψη αποχώρησης». «Πρόκειται για μία μακροπρόθεσμη επένδυση, από την οποία πιστεύουμε ότι θα ωφεληθούμε σημαντικά» συμπληρώνει.

Μάλιστα, καθιστά πιθανό το ενδεχόμενο συμμετοχής σε μία μελλοντική αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου - εφόσον καταστεί αναγκαία - προκειμένου το ποσοστό να διατηρηθεί κοντά στο 10%.

Σημειώνεται ότι οι μέτοχοι με ποσοστό άνω του 10% υπόκεινται σε αυστηρότερους εποπτικούς κανόνες. «Στόχος είναι να διατηρηθούμε ελάχιστα κάτω από το όριο του 10%» διευκρινίζει η ίδια πηγή.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα