Amazon.com: Στο 30% η μείωση των κερδών το 'α τρίμηνο

Μετά τις εκπτώσεις στις αποστολές εμπορευμάτων και τους υψηλότερους φόρους
Τετάρτη, 27 Απριλίου 2005 07:58

ΜΕΙΩΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 30%, ανακοίνωσε ότι εμφάνισαν τα καθαρά της κέρδη το πρώτο τρίμηνο, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής του Web στον κόσμο, Amazon.com Inc., αποτέλεσμα των εκπτώσεων στις αποστολές, σε συνδυασμό με την αύξηση των φόρων. Οι μετοχές της εταιρείας, υποχωρούσαν 6,3%.

Τα καθαρά κέρδη, μειώθηκαν για πρώτη φορά σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών, στα 78 εκατ. δολ. ή 18 σεντς ανά μετοχή, από 111 εκατ. δολ. ή 26 σεντς, ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις αναρριχήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 24%, φθάνοντας στο 1,9 δισ. δολ., σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Amazon.com, που εδρεύει στο Σηάτλ των ΗΠΑ, μετά το κλείσιμο των Χρηματιστηρίων.

Τα κέρδη, επηρεάστηκαν αρνητικά, καθώς ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Jeff Bezos, ανακοίνωσε αμοιβή 79 δολ. ετησίως για απεριόριστες αποστολές εμπορευμάτων, προκειμένου να κάνει τους καταναλωτές να προχωρήσουν σε περισσότερες αγορές. Οι ζημίες από τις αποστολές της εταιρείας, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 29%. Τα έξοδα της Amazon.com σε φόρους ανήλθαν σε 56 εκατ. δολ., έναντι εσόδων 2 εκατ. δολ. που εμφάνισε πέρυσι.

Τα λειτουργικά της κέρδη μειώθηκαν στο 5,7%, από 7,2% που ήταν πέρυσι. Το τρέχον τρίμηνο, προβλέπεται να μειωθούν από 50 εκατ. έως 80 εκατ. δολ., έναντι 86,3 εκατ. δολ., πέρυσι.

Οι μετοχές της Amazon, υποχωρούσαν 2,06 δολ., φθάνοντας στα 30,65 δολ. η μία, κατά τη διαπραγμάτευσή τους, μετά τη συνεδρίαση. Χθες, υποχωρούσαν 82 σεντς, φθάνοντας στα 32,71 δολ. η μία, στο Nasdaq. Φέτος, έχουν σημειώσει απώλειες 26%, συμπεριλαμβανομένης και της πτώσης του 15% στις 3 Φεβρουαρίου, μετά την ανακοίνωσή της, ότι θα αυξήσει τις δαπάνες της στις αποστολές εμπορευμάτων και το λογισμικό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα