Nippon Steel: Στα ύψη τα κέρδη, μετά την αύξηση των τιμών χάλυβα

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2005 08:15

ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑ αύξηση των καθαρών της κερδών, στο σύνολο της χρήσης, μετά την αύξηση των τιμών πώλησης, αποτέλεσμα της έντονης ζήτησης από πελάτες της, όπως την Toyota Motor Corp., εμφάνισε η τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός χάλυβα στον κόσμο, Nippon Steel Corp.

Τα καθαρά κέρδη, τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, αυξήθηκαν στα 200,6 δισ. γιέν (1,94 δισ. δολ. ΗΠΑ) ή 32,73 γιέν ανά μετοχή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Τα κέρδη της, ανήλθαν σε 41,5 δισ. γιέν πριν από ένα χρόνο ή 6 γιέν ανά μετοχή. Οι πωλήσεις της Nippon Steel σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 16%, φθάνοντας στα 3,39 τρισ. γιέν το τελευταίο έτος.

Σύμφωνα με τη διοίκησή της, η εταιρεία αύξησε τις τιμές χάλυβα στα 61.600 γιέν ο τόνος, κατά μέσον όρο, τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 52.200 γιέν ο τόνος, πριν από ένα χρόνο.

Στις 3 Μαρτίου, η διοίκηση προέβλεψε ότι τα κέρδη της θα αυξηθούν στα 200 δισ. γιέν. Σήμερα ανακοίνωσε, ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 265 δισ. γιέν και οι πωλήσεις σε 3,94 τρισ. γιέν την τρέχουσα χρήση, που ξεκίνησε την 1η Απριλίου.

Η αύξηση της ζήτησης από την Toyota, τη Nissan Motor Co. και τις άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες αγοράζουν περίπου το 30% της παραγωγής ατσαλιού της Nippon Steel, επηρέασαν τα αποθέματα, με αποτέλεσμα η εταιρεία και οι ανταγωνίστριές της, όπως η JFE Holdings Inc., να αυξήσουν τον μέσον όρο των τιμών πώλησης κατά 22%.

Οι μετοχές της Nippon Steel, σημείωναν άνοδο 3 γιέν, ποσοστό 1,2%, φθάνοντας στα 260 γιέν η μία, στη 1:37' μ.μ., στο Τόκυο, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Φέτος, έχουν σημειώσει αύξηση 3,6%, υστερώντας της ανόδου 8,7%, που σημείωσαν οι 33 μετοχές των εταιρειών, που απαρτίζoυν τον Topix Iron and Steel Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα