STMicroelectronics: Χαμηλότερες πωλήσεις προβλέπει το β' τρίμηνο

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2005 10:25

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να διαμορφωθούν το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, οι πωλήσεις, της υπ'αριθμόν δεύτερης εταιρείας παραγωγής ημιαγωγών της Ευρώπης, STMicroelectronics NV, αποτέλεσμα της μείωσης των τιμών των chip.

Oι πωλήσεις, ενδέχεται να υποχωρήσουν σε ποσοστό 1% ή να αυξηθούν 7%, από 2,08 δισ. δολ. ΗΠΑ, το τρίμηνο που έληξε στις 2 Απριλίου, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας. Αυτό σημαίνει, ότι τα έσοδα θα κυμανθούν από 2,06 έως 2,23 δισ. δολ., έναντι πρόβλεψης των οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από την Thomson Financial, για πωλήσεις που θα ανέλθουν στα 2,23 δισ. δολάρια.

Ο επικεφαλής της, Carlo Bozotti, είπε, ότι η πίεση των τιμών είναι μεγάλη, συμπεριλαμβανομένων των τιμών των memory chip για τα κινητά τηλέφωνα, που βλάπτουν την ανάπτυξη. Το πρώτο τρίμηνο, η STMicroelectronics, εμφάνισε ζημίες 31 εκατ. δολ. από κέρδη 77 εκατ. δολ., πριν από ένα χρόνο. Νωρίτερα, η Infineon Technologies AG, η μεγαλύτερη παραγωγός chip της Ευρώπης, είχε πει, ότι δεν πρόκειται να σημειωθεί σημαντική πρόοδος στη ζήτηση chip, το τρέχον τρίμηνο. Τα σχόλια, αύξησαν την ανησυχία, ότι η ανάκαμψη των πωλήσεων chip, ενδέχεται να χρειαστεί περισσότερο χρόνο, απ' ό,τι εκτιμούσαν οι οικονομικοί αναλυτές.

Χθες η STMicroelectronics ανακοίνωσε ότι έχασε 3 σεντς ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο, έναντι κέρδους 8 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 27%, φθάνοντας στα 2,03 δισ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα