Schwarz:: Yψηλότερα κέρδη, βάσει των νέων λογιστικών προτύπων

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2005 10:44

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη, αποτέλεσμα των νέων λογιστικών προτύπων, σε συνδυασμό με την αύξηση των πωλήσεων στις ΗΠΑ, εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Schwarz Pharma AG,

Τα καθαρά της κέρδη, βάσει των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, αυξήθηκαν στο 1,1 εκατ. ευρώ (1,4 εκατ. δολ. ΗΠΑ), από 500.000 ευρώ, που είχε εμφανίσει κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Εξι οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 1 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις της Schwarz Pharma, αυξήθηκαν 5,3%, φθάνοντας στα 238,2 εκατ. ευρώ, αποτέλεσμα της αύξησης των πωλήσεων κατά 12,5% στις ΗΠΑ, καθώς οι αντίστοιχες στην Ευρώπη, μειώθηκαν. Τα έσοδα της εταιρείας, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές, προβλεπόταν να διαμορφωθούν στα 226,5 εκατ. ευρώ. Τα λειτουργικά της κέρδη αναρριχήθηκαν στα 30,4 εκατ. ευρώ, από 6,8 εκατ. ευρώ.

«Το 2005 ξεκίνησε με επιτυχία», ανέφερε ο εκτελεστικός της διευθυντής, Patrick Schwarz-Schuette, σε δήλωσή του, συμπληρώνοντας; «Μπορούμε να βελτιώσουμε τα λειτουργικά αποτελέσματα με την αύξηση της πώλησης προϊόντων, που έχουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους».

Η Schwarz, ετοιμάζεται να παρουσιάσει νέα προϊόντα, καθώς αλλάζει τα αντίγραφα φάρμακα με άλλα που έχουν συγκεκριμένο σήμα.

Οι μετοχές της σημείωναν άνοδο 13 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας χθες στα 34,60 ευρώ η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 1,57 δισ. ευρώ. Από την έναρξη του έτους, σημείωσαν άνοδο 3,9% έναντι ανόδου 6,3% του δείκτη Prime Pharma & Healthcare Index



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα