ΜΕΤΚΑ: Επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους

Τρίτη, 03 Μαΐου 2005 13:14

Την πρόθεσή της να προβεί σε κεφαλαιακή αναδιάρθρωση και επιστροφή μετοχικού κεφαλαίου στους μετόχους της, ύψους 1,35 ευρώ ανά μετοχή, ανακοίνωσε η εταιρεία METKA A.E. .

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία προχώρησε στην απόφαση αυτή λαμβάνοντας υπ' όψιν την αυξημένη συσσώρευση ιδίων κεφαλαίων, τις αυξητικές τάσεις των μελλοντικών θετικών ταμειακών ροών, την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των σημαντικών επενδυτικών προγραμμάτων, τον μηδενικό, σχεδόν, δανεισμό της εταιρείας και την υψηλή δανειοληπτική της ικανότητα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΕΤΚΑ εκτιμά ότι η επιχειρησιακή δραστηριότητα, οι στρατηγικές προτεραιότητες και οι αναμενόμενες αποδόσεις της εταιρείας δεν θα επηρεαστούν αρνητικά, ενώ οι χρηματοοικονομικοί δείκτες θα παραμείνουν ισχυροί μετά την ολοκλήρωση της προτεινόμενης αναδιάρθρωσης. Η κεφαλαιακή αναδιάρθρωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις.

Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα προτείνει στην τακτική γενική συνέλευση της 23ης/5/2005 την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 70.133.310 ευρώ με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών, με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά 1,35 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι από 0,32 ευρώ σε 1,67 ευρώ ανά μετοχή. Μετά την έγκριση της παραπάνω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου από τις αρμόδιες αρχές, το διοικητικό συμβούλιο προτίθεται να προτείνει τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 70.133.310 ευρώ με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά 1,35 ευρώ ήτοι από 1,67 ευρώ σε 0,32 ευρώ ανά μετοχή και την επιστροφή του παραπάνω κεφαλαίου στους μετόχους με καταβολή μετρητών, 1,35 ευρώ για κάθε μία μετοχή, σε δύο δόσεις. Η παραπάνω κεφαλαιακή αναδιάρθρωση θα χρηματοδοτηθεί από διαθέσιμα της εταιρείας.

Το διοικητικό συμβούλιο εκτιμά ότι, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν ληφθεί όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις, η κεφαλαιακή αναδιάρθρωση και η επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους της εταιρείας θα ολοκληρωθεί εντός της χρήσης 2005 ή το αργότερο τον Ιανουάριο του 2006.

Η ημερομηνία κατά την οποία οι μέτοχοι της εταιρείας δικαιούνται της επιστροφής κεφαλαίου θα ανακοινωθεί όταν ολοκληρωθεί η λήψη των σχετικών αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων της εταιρείας και των σχετικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα