Με επενδύσεις 8,5 εκατ. η Κωτσόβολος στη διετία

Στόχος η περαιτέρω επέκταση του δικτύου πωλήσεων με νέα σημεία
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016 10:42
UPD:10:53
REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Η αύξηση του κύκλου των εργασιών ανήλθε στο 5,3% και αφορά τις πωλήσεις λιανικής, ενώ εξαιρούνται οι πωλήσεις χονδρικής.

Από την έντυπη έκδοση

Της Λέττας Καλαμαρά
[email protected]

Στα 8,5 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται οι επενδύσεις της Κωτσόβολος για την περίοδο 2016/2017 σε σύγκριση με τα 5 εκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2015/2016, με έναν από τους βασικούς στόχους του επενδυτικού προγράμματος την ενίσχυση του δικτύου της εταιρείας.

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία προχώρησε στη δημιουργία ενός νέου καταστήματος στο κέντρο της Αθήνας, ένα τεχνολογικό hub, που σηματοδοτεί την επιστροφή της Κωτσόβολος στις ρίζες της λίγα μόλις μέτρα από το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας Κωτσόβολος στην Οδό Αριστείδου 9, 66 χρόνια πριν.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Αθανασόπουλο, αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, η αναβάθμιση του δικτύου της Κωτσόβολος και η συνεχής βελτίωση των υποδομών της αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα για την επιτυχημένη πορεία του οικονομικού έτους 2015/2016, με κέρδη που υπολογίζονται να ανέλθουν σε πάνω από 6 εκατ. ευρώ και σημαντική αύξηση των μεριδίων αγοράς της.

Η αύξηση του κύκλου των εργασιών ανήλθε στο 5,3% και αφορά τις πωλήσεις λιανικής, ενώ εξαιρούνται οι πωλήσεις χονδρικής.

Όπως τόνισε ο κ. Αθανασόπουλος, για το οικονομικό έτος 2015/2016, η Κωτσόβολος ενίσχυσε το δίκτυο των καταστημάτων της, αποκτώντας 5 νέα καταστήματα σε κομβικά σημεία ανά την Αττική και την Ελλάδα: στο Περιστέρι, την Ελευσίνα, αλλά και τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, τη Θεσσαλονίκη και την Άρτα.

Επιπλέον, ριζικές ανακαινίσεις έγιναν σε 4 μεγάλα καταστήματα, συγκεκριμένα της οδού Κηφισίας 124 (Αμπελόκηποι), της Ηλιούπολης (επί της Λ. Βουλιαγμένης), της Αγίας Παρασκευής και της Γλυφάδας.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ανακαινιστεί 31 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και οι επενδύσεις της εταιρείας συνεχίζονται δυναμικά για το τρέχον έτος με τη δημιουργία νέων καταστημάτων σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων, όπως στα Μουδανιά Χαλκιδικής, το Αίγιο, την οδό Σταδίου, το Χαλάνδρι-Χολαργό, Πάτρα, και επιπλέον ανακαινίσεις στα υπάρχοντα καταστήματα, όπως της Νέας Ερυθραίας (επί της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας), του Ηρακλείου Κρήτης, του Βόλου, των Χανίων, του Ψυχικού. Το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας βασίζεται στην αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού της, καθώς για την περίοδο του 2015/16 προστέθηκαν 238 νέες θέσεις εργασίας, με το σύνολο των εργαζομένων της Κωτσόβολος να έχει φτάσει σήμερα τα 2.169 άτομα.

Το νέο κατάστημα της εταιρείας στην Οδό Σταδίου διαθέτει 3 ορόφους γεμάτους τεχνολογία με ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά προϊόντα αιχμής με στόχο να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών του κέντρου της Αθήνας.

Διαθέτει σημείο άμεσης εξυπηρέτησης του ολοκληρωμένου συστήματος υπηρεσιών Support 360° και επιπλέον την υπηρεσία «Same day delivery», με την οποία οι καταναλωτές μπορούν να παραλάβουν τη συσκευή τους αυθημερόν από το συγκεκριμένο κατάστημα, από όποιο σημείο πώλησης της Κωτσόβολος κι αν έγινε η παραγγελία, μέσα σε διάστημα 3 ωρών ακόμα και αν δεν υπάρχει διαθέσιμο στο κατάστημα, εφόσον πρόκειται για μικρού μεγέθους συσκευή και οι δεσμεύσεις έχουν γίνει έως τις 17.00.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα