Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Ασφάλειες - αυτοκινητοβιομηχανίες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος
Τετάρτη, 04 Μαΐου 2005 18:42
UPD:18:49

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Θετικά επηρέασαν το επενδυτικό κλίμα τα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα μεγάλων ευρωπαϊκών εταιρειών, η υποχώρηση των τιμών πετρελαίου και η ανάκαμψη της αμερικανικών μετοχών.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.882,5 μονάδες (0,4%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.987,6 μονάδες (0,8%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.264,4 μονάδες (0,4%).

Αγοραστικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε ο κλάδος των ασφαλειών ύστερα από τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της γερμανικής Allianz. H μετοχική τιμή της παραπάνω εταιρείας ενισχύθηκε κατά 0,7%.

Aξιόλογα κέρδη κατέγραψαν επίσης οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, οι οποίες κατά τις πρώτες ώρες των συναλλαγών δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις. Η ανάκαμψη του εν λόγω κλάδου αποδίδεται στην άνοδο που σημειώνουν οι μετοχές των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών στη Wall Street, στον απόηχο της είδησης ότι η επενδυτική εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Kirk Kerkorian υπέβαλε προσφορά για την εξαγορά ποσοστού στην General Motors.

Η μετοχή της γερμανικής Volkswagen σημείωσε άνοδο κατά 1,8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα