Συνεδρίασε η Επιτροπή της ΤτΕ για την αποτροπή των κυβερνοεπιθέσεων

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016 16:35
UPD:16:36
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή η Επιτροπή της Τράπεζας της Ελλάδος για την Αποτροπή και Διαχείριση των Κυβερνοεπιθέσεων στον τραπεζικό χώρο.

Στόχος της συνεδρίασης αποτέλεσε η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των προσπαθειών των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά και η λήψη αποφάσεων για την περαιτέρω ενίσχυση της Επιτροπής και την επέκταση των δράσεών της.

Το συντονιστικό όργανο της Επιτροπής αποτελείται από τον πρόεδρό της, διευθυντή της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της ΤτΕ και τα μέλη της, ανώτατα στελέχη της ΕΛΑΣ, της ΕΥΠ και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Στην Επιτροπή συμμετέχουν πιστωτικά ιδρύματα και, ως έκτακτα μέλη, τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι.

Σε πρόσφατη  συνάντηση της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (Bank for International Settlements - BIS), με τη συμμετοχή του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι κίνδυνοι κυβερνοεπιθέσεων (cybercrime risks) και περαιτέρω μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση και αποτροπή τους.

Με πρωτοβουλία του κ. Στουρνάρα έχουν ήδη υλοποιηθεί, από τα τέλη του παρελθόντος έτους, οι πρόσφατες προτροπές της ΒΙS προς τις κεντρικές τράπεζες, για χρήση εργαλείων και δομών, με τη σύσταση και λειτουργία της ανωτέρω Επιτροπής.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα