Reuters: Στόχος κυβερνοεπίθεσης η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου

Κυριακή, 08 Μαΐου 2016 07:59
REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Όπως σημείωναν οι Anonymous, η επίθεση αυτή «σηματοδοτεί την έναρξη μιας εκστρατείας κατά ιστοσελίδων κεντρικών τραπεζών ανά τον κόσμο».

Στο στόχαστρο ομάδας χάκερ φέρεται πως βρέθηκε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, λίγες ημέρες μετά από ανάλογη κυβερνοεπίθεση που πραγματοποιήθηκε από τη συλλογικότητα χάκερ Anonymous κατά της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, την οποία επικαλείται -χωρίς να κατονομάζει- το Reuters, η επίθεση είχε σαν αποτέλεσμα ορισμένες καθυστερήσεις για τους χρήστες της ιστοσελίδας.

Η επίθεση φέρεται να σημειώθηκε την Πέμπτη. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό αν πίσω από την κυβερνοεπίθεση βρίσκεται η ίδια ομάδα χάκερ, η οποία πάντως είχε προειδοποιήσει για μία «εκστρατεία 30 ημερών», κατά Κεντρικών Τραπεζών.  

Την Τρίτη, αξιωματούχος ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας, είχε αναφέρει ότι η Τράπεζα της Ελλάδας έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης.

Όπως είπε ο ίδιος αξιωματούχος, από την επίθεση, που διήρκεσε λίγα λεπτά, επηρεάστηκε μόνο η λειτουργία της ιστοσελίδας της ΤτΕ. Κατά το ίδιο στέλεχος, η κυβερνοεπίθεση αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από τα συστήματα ασφαλείας της ΤτΕ.

«Ο Όλυμπος θα πέσει. Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώσαμε την αναβίωση της επιχείρησης Ίκαρος. Σήμερα ρίξαμε επαναλαμβανόμενα την ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδας» ανέφεραν οι Anonymous σε βίντεό τους στο You Tube.

Όπως σημείωναν, η επίθεση αυτή «σηματοδοτεί την έναρξη μιας εκστρατείας κατά ιστοσελίδων κεντρικών τραπεζών ανά τον κόσμο».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα