HP: Σύμβαση συνεργασίας 37,5 εκατ. ευρώ με Ε.Ε.

Πέμπτη, 05 Μαΐου 2005 17:25

Σύμβαση συνεργασίας αξίας 37,5 εκατ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέγραψε πρόσφατα η Hewlett Packard για την ανάπτυξη των κεντρικών συστημάτων Schengen Information System (SIS II) και Visa Information System (VIS).

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, το SIS είναι το μεγαλύτερο σύστημα πληροφορικής παγκοσμίως που εξυπηρετεί τις αστυνομικές αρχές στον έλεγχο των συνόρων. Με την ανάπτυξη του SIS II, που θα αντικαταστήσει το υπάρχον σύστημα, δημιουργούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την άρση των ελέγχων που διενεργούνται στα σύνορα μεταξύ των κρατών-μελών της συνθήκης Σένγκεν και των 10 κρατών που εντάχθηκαν στην Ε.Ε. το Μάιο του 2004.

Παράλληλα, το VIS παρέχει στις αρχές των κρατών-μελών τη δυνατότητα πρόσβασης στις αιτήσεις που καταθέτουν ενδιαφερόμενοι για να αποκτήσουν βίζα και να εισέλθουν σε κράτη-μέλη της συνθήκης Σένγκεν. Εκτιμάται ότι σε ετήσια βάση μέσω του συγκεκριμένου συστήματος θα ελέγχονται 20 εκατ. αιτήσεις, ενώ θα διεκπεραιώνονται 45 εκατ. αιτήματα των αρχών για τον έλεγχο της εγκυρότητας των εκδοθέντων αδειών εισόδου.

Σημειώνεται ότι ΗΡ αναλαμβάνει το έργο ως επικεφαλής της κοινοπραξίας που έχει συνάψει με την Steria και σε συνεργασία με δύο ακόμη ευρωπαϊκές εταιρίες, τη γερμανική Mummer και την Primesphere από το Λουξεμβούργο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα