Δεσμεύσεις της Attica Bank για διαφάνεια και συνεργασία

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 12:52
UPD:13:57
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Tης Άννας Δόγα

Για πλήρη διαφάνεια και συνεργασία με τις εποπτικές αρχές δεσμεύτηκαν όλες οι πλευρές - διοίκηση και ΤΣΜΕΔΕ - κατά τη γενική συνέλευση της Attica Bank, η οποία επικύρωσε το νέο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της, Θεόδωρος Πανταλάκης, διαβεβαίωσε ότι η τράπεζα θα διοικείται από τα στελέχη της και όχι από τους συμβούλους, ενώ προανήγγειλε την υλοποίηση ενός προγράμματος ριζικής αναδιάρθρωσης, το οποίο θα περιλαμβάνει και τη μείωση των υπέρογκων μισθών.    

Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, εκτίμησε ότι ίσως και εντός της ημέρας, θα αρθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), η απαγόρευση των νέων δανειοδοτήσεων.

Τόνισε παράλληλα, ότι σε συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα διαβεβαίωσε πως θα γίνει προσαρμογή στα ευρήματα του ελέγχου, ο οποίος διεξήχθη από τον Ενιαίο Μηχανισμό Εποπτείας (SSM) και την ΤτΕ.

Καταλήγοντας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι έως το τέλος του 2016, θα έχει ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση και ξεκαθάρισε ότι δεν είναι διατεθειμένος να παίξει «πολιτικά παιχνίδια».

Όσον αφορά τα δάνεια προς τις εταιρείες του κ. Καλογρίτσα, η νέα διοίκηση της Attica Bank σημείωσε ότι «ήταν εντός των εγκεκριμένων ορίων» και «όλα είναι ενήμερα, καθώς εξυπηρετούνται κανονικά».

Ξεκαθάρισε επίσης, ότι η τράπεζα θα απέχει από νέες χρηματοδοτήσεις προς τον κλάδο των μέσων ενημέρωσης, ενώ σημείωσε ότι δρομολογείται η γενικότερη μείωση των μεγάλων δανειοδοτικών «ανοιγμάτων».  

Σημειώνεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, εγκρίθηκε η τοποθέτηση των νέων μελών της διοίκησης της τράπεζας.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα