Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2005 07:01
UPD:07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές για τέταρτη ημέρα. Τις υψηλότερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Woodside Petroleum Ltd., μετά την κάμψη των τιμών του πετρελαίου. Οι μετοχές της Nippon Mining Holdings Inc., της πέμπτης σε μέγεθος εταιρείας διΰλισης πετρελαίου της Ιαπωνίας, κινήθηκαν πτωτικά, μετά την πρόβλεψη, ότι η αύξηση των κερδών της, θα περιοριστεί φέτος.

«Είναι δύσκολο να ποντάρεις σε μετοχές των εταιρειών ενεργείας, καθώς δεν μπορείς να πεις με βεβαιότητα, το πού οδεύουν οι τιμές του πετρελαίου», ανέφερε ο Νobuyoshi Tsumori, ο οποίος διαχειρίζεται 907 δισ. δολ. σε μετοχές, διεθνώς, με την Barclays Global Investors Ltd., συμπληρώνοντας: «Οποιαδήποτε υποχώρηση των τιμών του αργού πετρελαίου, υπαγορεύει πώληση των μετοχών του κλάδου, επειδή ο κόσμος ανησυχεί για τη δυνητική επίδραση που θα έχει αυτή στα κέρδη των εταιρειών».

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν 945 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, υποχωρούσε 0,3%, φθάνοντας στις 98,17 μονάδες, στις 11:25' π.μ., στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο δείκτης, έχει υποχωρήσει αυτήν την εβδομάδα κατά 1,4% και οδεύει να σημειώσει τις μεγαλύτερες συνεχόμενες απώλειες, από τις 24 Μαρτίου του έτους.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225, υποχωρούσε 0,1%, φθάνοντας στις 11.109,36 μονάδες, πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης και της Tokyo Electron Ltd. Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωναν οι δείκτες στο Χονγκ Κονγκ, τη Ν. Κορέα και την Ταϊβάν, τη στιγμή που ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στην Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία και τη Σιγκαπούρη. Απώλειες σημείωναν οι δείκτες στη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες και την Κίνα.

Οι μετοχές της Woodside, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών της Αυστραλίας, υποχωρούσαν κατά 1%, φθάνοντας στα 23,80 δολ. Αυστραλίας η μία. Οι μετοχές της PetroChina Co., της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών της Κίνας, σημείωναν απώλειες 0,5%, φθάνοντας στα 4,85 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία. Απώλειες 1,4%, σημείωναν οι μετοχές της Sinopec Yangzi Petrochemical Co., φθάνοντας στα 10,85 γιουάν.

Η τιμή του αργού πετρελαίου, για τα συμβόλαια του Ιουνίου, υποχωρούσε κατά 1,62 δολ., φθάνοντας στα 50,45 δολ. το βαρέλι χθες και στα χαμηλότερα επίπεδα από το κλείσιμο της 4ης Μαΐου, στη Ν. Υόρκη, μετά την κυβερνητική έκθεση στις ΗΠΑ, η οποία έδειξε, ότι τα αποθέματα πετρελαίου της χώρας, αυξήθηκαν δύο φορές περισσότερο, από το αναμενόμενο, την εβδομάδα που πέρασε. Η πτώση των τιμών, περιόρισε την άνοδο των πέντε ημερών. Προσφάτως, τα συμβόλαια διαπραγματεύθηκαν στα 50,31 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα