Kοινή δράση για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ζητεί ο Ντράγκι

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 15:03
UPD:15:11
EPA/ARNE DEDERT

Να αναλάβουν κοινή δράση ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, σε ομιλία του στο Τρέντο, της Ιταλίας.

«Υπάρχουν σημαντικά ζητήματα, στα οποία η Ευρώπη χρειάζεται να παρεμβαίνει» εξήγησε και έφερε ως παράδειγμα τους τομείς της μετανάστευσης, της ασφάλειας και την άμυνας.

Παράλληλα, ο κ. Ντράγκι χαρακτήρισε ως «πραγματικό κίνδυνο» για την Ευρώπη τη μη ολοκλήρωση της οικονομικής και νομισματικής ενοποίησης και απηύθυνε έκκληση για την ενίσχυση της κοινής πορείας των ευρωπαϊκών χωρών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το έργο της ενοποίησης τυγχάνει μίας διαρκώς αυξανόμενης απογοήτευσης, γεγονός που αποτυπώθηκε και στο πρόσφατο δημοψήφισμα στη Βρετανία. «Πρέπει να εστιάσουμε περισσότερο στις αναδιανεμητικές πτυχές της ενοποίησης και ιδιαίτερα, σε όσους έχουν καταβάλλει υψηλότερο τίμημα» πρότεινε, στη συνέχεια.

Η ενιαία αγορά, όπως εξήγησε παράλληλα, δεν σημαίνει αναρχία, καθώς απαιτεί ίδιους νόμους και κανόνες για όλες τις χώρες και ομοιόμορφη εφαρμογή τους σε κάθε περίπτωση.

Λαμβάνοντας το βραβείο «De Gasperi», ο επικεφαλής της ΕΚΤ, παρότι αναγνώρισε ότι η εθνική ανεξαρτησία παραμένει το πρωτεύον στοιχείο κάθε χώρας, διαμήνυσε ότι οι πανευρωπαϊκές προκλήσεις επιβάλλουν μία ενιαία «φωνή» εντός της Ευρώπης.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα