Μεξικό: Αρχίζει η μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2005 09:17

ΣΤΗ μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, πριν από το τέλος του έτους, καθώς υποχωρεί ο πληθωρισμός, θα προχωρήσει η Κεντρική Τράπεζα του Μεξικό, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Francisco Gil Diaz.

Η μείωση θα θέσει τέλος στις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων δανεισμού μετά από ένα έτος και πλέον από την Banco de Mexido, που τα αύξησε στο 9,9% από το 5,5% τους τελευταίους 15 μήνες. Ο ετήσιος πληθωρισμός περιορίστηκε στο 4,6% τον Απρίλιο, μετά την άνοδό του στο 5,4% τον Νοέμβριο. Ο στόχος του πληθωρισμού στο τέλος του έτους, είναι το 3%.

Τα χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού στο Μεξικό, θα μειώσουν το οικονομικό κόστος στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής. Το έλλειμμα του Μεξικό αυξάνεται κατά περίπου 490 εκατ. δολ. για κάθε μία ποσοστιαία μονάδα αύξησης, με βάση τους διεθνείς και τους τοπικούς δείκτες, επεσήμανε ο Gil Diaz.

Η μείωση των βασικών επιτοκίων, θα καταστήσει τα ομόλογα σε πέσο πιο ελκυστικά, ανέφερε ο Mohammed El-Erian, ο οποίος διαχειρίζεται κεφάλαια με την Pacific Investment Management Co. Καθώς μειώνονται τα βασικά επιτόκια δανεισμού, αυξάνονται οι τιμές των ομολόγων.

Τα ομόλογα του Μεξικό σε πέσο, λήξης το 2012, σημείωσαν άνοδο για τέταρτη ημέρα χθες, κερδίζοντας 0,26 σεντάβος, φθάνοντας στα 93,43 σεντάβος και η απόδοσή τους υποχώρησε κατά πέντε μονάδες βάσης, στο 10,25%. Τα ομόλογα αναρριχήθηκαν πάνω από το ένα πέσο αυτήν την εβδομάδα και η απόδοσή τους υποχώρησε κατά 22 μονάδες βάσης. Μία μονάδα βάση, ισούται με 0,01 ποσοστιαία μονάδα.

Το μεξικανικό νόμισμα σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 11,0080 έναντι του δολαρίου χθες, μετά την υποχώρησή του αυτήν την εβδομάδα, από τα υψηλότερα επίπεδα 14 μηνών, στις 6 Μαΐου, στα 10,9222.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα