Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2005 10:36
UPD:10:45

Εγνατία Χρηματιστηριακή: «Κάποιες ρευστοποιήσεις κερδών είναι πιθανές στη σημερινή συνεδρίαση μετά και από το αδύναμο άνοιγμα στην Ευρώπη που ακολούθησε την ανοδική κίνηση των τελευταίων ημερών. Ωστόσο, το κλίμα σταθεροποίησης στην αγορά δεν αναμένεται να αλλάξει και αμφιβάλλουμε εάν ο γενικός δείκτης απομακρυνθεί σημαντικά από τα τρέχοντα επίπεδα».

Marfin Analysis: «Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης έκλεισε υψηλότερα με το ενδιαφέρον στραμμένο στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης και επιλεκτικές αγορές για τη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Ο Γενικός Δείκτης αυξήθηκε 0,76%, ενώ ο όγκος συναλλαγών κυμάνθηκε στα €163 εκ. (+39%). Για τη σημερινή συνεδρίαση δεν μπορούμε να αποκλείσουμε πιθανή τάση αποκόμισης κερδών».

Fortius Finance: «Σε περίπτωση που συνεχισθούν τα καλύτερα από τα αναμενόμενα εταιρικά αποτελέσματα του α΄3μήνου το ΧΑ μπορεί να αποκτήσει μια δυναμική που θα το οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα. Η ζήτηση για ορισμένες μετοχές του FTSE/ASE Mid 40 συνεχίζεται οδηγώντας τον εν λόγω δείκτη σε υψηλότερη απόδοση από την αρχή τους έτους έναντι αυτού του FTSE/ASE-20 (+4.78% έναντι +4%), ενώ η αύξηση της συμμετοχής των ξένων θεσμικών επενδυτών κατά 50 μονάδες βάσης στο 14.50% τον Απρίλιο πιστοποιεί την επανάκαμψη του αγοραστικού ενδιαφέροντος μετά από δύο περίπου μήνες πιέσεων.

»Για τη σημερινή συνεδρίαση εκτιμούμε ότι ο ΓΔ θα προσπαθήσει να δοκιμάσει να διασπάσει το περισσότερο ψυχολογικό παρά ουσιαστικό όριο των 2,900 μονάδων, το οποίο θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση για τις δεικτοβαρείς μετοχές και με την πορεία των ξένων δεικτών να αποτελεί λιγότερο καθοριστικό σημείο αναφοράς σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα