ThyssenKrupp: Τριπλάσια κέρδη το τρίμηνο από την πώληση διαμερισμάτων

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2005 10:44

ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη, μετά την αύξηση των τιμών του χάλυβα, σε συνδυασμό με την πώληση ακινήτων, εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, η τέταρτη σε μέγεθος χαλυβουργία της Ευρώπης, ThyssenKrupp AG.

Τα καθαρά κέρδη, το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο, αυξήθηκαν στο 1,045 δισ. ευρώ (1,32 δισ. δολ.) από 345 εκατ. ευρώ, κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας. Τα αποτελέσματά της, ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

Η αύξηση της ζήτησης για προϊόντα χάλυβα στην Ευρώπη, υποχωρεί και οι εισαγωγές επιταχύνονται. Μετά την αύξηση των τιμών χάλυβα για έξι συνεχόμενα τρίμηνα, καθώς η οικονομική ανάπτυξη αύξησε τη ζήτηση, η ThyssenKrupp τώρα μειώνει την παραγωγή για να αυξηθούν οι τιμές. Οι ομοειδείς της εταιρείες, όπως η Arcelor, με έδρα το Λουξεμβούργο, επίσης προχωρούν στη μείωση της παραγωγής τους.

Εννέα οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα καθαρά κέρδη της εταιρείας θα ήταν 1,12 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν υποχωρήσει φέτος σε ποσοστό 11%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 7,4 δισ. ευρώ, ενώ οι μετοχές των έξι εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Steel Index, έχουν υποχωρήσει κατά 10%. Η εταιρεία έχει μεγαλύτερο μερίδιο πωλήσεων και κερδών, από μη χαλυβουργικά προϊόντα, σε αντίθεση με τις ανταγωνίστριές της, Arcelor SA, Corus Group Plc και Voestalpine AG.

Υπενθυμίζεται, ότι το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Ekkehard Schulz, 63 ετών, πούλησε 48.000 διαμερίσματα που χρησιμοποιούντο για τη στέγαση των εργατών, έχοντας κέρδη ενός δισ. ευρώ. Η πώληση έγινε στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει η εταιρεία να μειώσει το χρέος της και να εξοικονομήσει κεφάλαια για εξαγορές. Πέρυσι, εμφάνισε τα υψηλότερα παρά ποτέ κέρδη, χρονιά κατά την οποία οι τιμές χάλυβα σχεδόν διπλασιάστηκαν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα