Allianz: 92% υψηλότερα κέρδη από τα έσοδα της Dresdner Bank

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2005 11:01

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 92%, αποτέλεσμα των υψηλότερων κερδών από τη δραστηριότητα ασφαλειών της Dresdner Bank, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Ευρώπης, Allianz AG.

Τα καθαρά της κέρδη αναρριχήθηκαν στο 1,18 δισ. ευρώ (1,5 δισ. δολ.) από 617 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Μόναχο. Η Allianz, δημοσίευσε τα προκαταρκτικά της κέρδη στις 4 Μαΐου, προκειμένου να συμπέσουν με την γενική τακτική συνέλευση των μετόχων της.

Η Dresdner, η οποία εμφάνισε για πρώτη φορά ετήσια κέρδη μέσα σε μία τριετία, το 2004, συνεισέφερε 466 εκατ. ευρώ στα τριμηνιαία κέρδη της Allianz, μετά την κίνηση του εκτελεστικού διευθυντή της τελευταίας, Michael Diekmann, να μειώσει σχεδόν κατά το 1/3 το εργατικό της δυναμικό. Η Allianz, αγόρασε πριν από τέσσερα χρόνια την Dresdner, αντί του ποσού των 21 δισ. ευρώ.

Ο οικονομικός διευθυντής της Allianz, Helmut Perlet, σε δήλωσή του είπε, ότι η εταιρεία βρίσκεται σε πορεία επίτευξης του στόχου που έχει θέσει για τα καθαρά της κέρδη το 2005.

Σημειώνεται, ότι το τελευταίο εξάμηνο, η Allianz, μείωσε τα μερίδιά της στην Βayer, την RWE AG, και την HeidelbergCement AG, κάτω από το 5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα