Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2005 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών πηγών ενεργείας, συμπεριλαμβανομένης της BHP Billiton και της Nippon Steel Corp., αποτέλεσμα της υποχώρησης των τιμών των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής, καθώς ανησυχία επικρατεί, ότι ο περιορισμός της οικονομικής ανάπτυξης, θα μειώσει τη ζήτηση για πρώτες ύλες.

«Είναι σχεδόν αναπόφευκτο, οι μετοχές των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής να αντιμετωπίσουν δύσκολες ώρες, αποτέλεσμα της πρόσφατης συρρίκνωσης των τιμών των πρώτων υλών», ανέφερε ο Takashi Miyazaki, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 20 δισ. δολ. σε μετοχές με την UFJ Partners Asset Management Co., στο Τόκυο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν 945 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, υποχωρούσε κατά 0,5%, φθάνοντας στις 96,43 μονάδες, στις 11:21' π.μ., στο Τόκυο. Ο δείκτης οδεύει να σημειώσει απώλειες για έκτη ημέρα, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέσα σε περίπου 10 μήνες.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 υποχωρούσε κατά 0,2%, φθάνοντας στις 11.031,41 μονάδες, τη στιγμή, που ο S&P/ASX 200 Index στην Αυστραλία, έχανε 0,6%. Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Κορέα, τη Ν. Ζηλανδία και τη Μαλαισία. Κλειστή είναι σήμερα η αγορά στο Χονγκ Κονγκ, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα