Celesio: Υψηλότερα κέρδη μετά τις εξαγορές και τη μείωση του κόστους

Τρίτη, 17 Μαΐου 2005 11:49

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 17%, χαμηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας χονδρικής πώλησης φαρμάκων της Ευρώπης, Celesio AG, αποτέλεσμα των εξαγορών, της μείωσης του κόστους και των υψηλότερων πωλήσεων. Οι μετοχές της εταιρείας υποχωρούσαν κατά 6,1%.

Τα καθαρά κέρδη, διαμορφώθηκαν στα 79,2 εκατ. ευρώ (100 εκατ. δολ.) ή 92 σεντς ανά μετοχή, από 67,5 εκατ. ευρώ ή 78 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στο Web site της εταιρείας. Επτά οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι τα καθαρά της κέρδη θα έφθαναν τα 82 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 6,2%, φθάνοντας τα 4,9 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία, με έδρα τη Στουτγάρδη, η οποία προμηθεύει με φάρμακα, επτά ευρωπαϊκές χώρες, βασίζεται στην επέκταση του τμήματος λιανικής πώλησης και την περαιτέρω μείωση του κόστους, προκειμένου να αυξήσει τα κέρδη της, καθώς το πρόγραμμα της κυβέρνησης, μειώνει τις δαπάνες σε φάρμακα. Στο σύνολο της χρήσης, τα προ φόρων κέρδη θα υποχωρήσουν από τον ρυθμό ανάπτυξης 26%, που εμφάνισαν το 2004, σύμφωνα με τη δήλωση του εκτελεστικού της διευθυντή.

Οι μετοχές της Celesio, υποχωρούσαν κατά 2,18 ευρώ, ποσοστό 3,4%, φθάνοντας στα 62,69 ευρώ η μία, στις 10:00' π.μ., στη Φραγκφούρτη, τοπική ώρα, μετά την υποχώρησή τους στα 60,89 ευρώ η μία. Συνολικά φέτος, οι μετοχές της εταιρείας έχουν σημειώσει άνοδο σε ποσοστό 4,9%.

Φέτος, η εταιρεία σχεδιάζει να αγοράσει περισσότερα φαρμακεία, στα οποία το περιθώριο κέρδους είναι τρεις φορές υψηλότερο από το αντίστοιχο του τμήματος χονδρικής πώλησης. Η ανάπτυξη των πωλήσεων ενδέχεται να περιοριστεί από τη μείωση των τιμών, ειδικότερα στη Βρετανία, επεσήμανε η εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα