Εδραση - Χ. Ψαλλίδας ΑΤΕ: 14 νέα έργα

Τρίτη, 17 Μαΐου 2005 11:51

Σε περισσότερα από 40 εργοτάξια δραστηριοποιείται αυτό το διάστημα η Εδραση Χ. Ψαλλίδας ΑΤΕ, που αναφέρονται σε ανεκτέλεστο κατασκευαστικό αντικείμενο της τάξης των 110 εκατ. ευρώ.

Ειδικά το τελευταίο διάστημα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία ανέλαβε την κατασκευή 14 νέων έργων, με συνολικό συμβατικό αντικείμενο που ξεπερνά τα 29 εκατ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, τα νέα έργα που εκτελεί η Έδραση, ανά κατασκευαστικό τομέα, είναι:

Γεωτεχνικά Έργα

Στον τομέα των γεωτεχνικών έργων, η ΕΔΡΑΣΗ υπέγραψε 7 νέες συμβάσεις, με συνολικό συμβατικό αντικείμενο άνω των 5 εκατ. ευρώ:

Εκσκαφές κι αντιστηρίξεις για την κατασκευή κτηρίου με 4 υπόγεια του Ομίλου Επιχειρήσεων ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, στον Ταύρο.

Κατασκευή πασσάλων θεμελίωσης στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Αντιστήριξη πρανών για την αποκατάσταση 800m οδοποιίας, στη Νέα Πεύκη Ν. Τρικάλων.

Αντιστήριξη μετώπων εκσκαφής σε 2 οικόπεδα της Α.Β. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΡΧΙΚΟΝ Α.Ε.), επί της οδού Πατησίων και στον Κορυδαλλό.

Κατασκευή φρεατοπασσάλων για τη θεμελίωση του αντλιοστασίου της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στη Θεσσαλονίκη.

Αντιστήριξη μετώπων εκσκαφής του νέου κτηρίου γραφείων με υπόγειο parking της εταιρείας TELEMARKETING Α.Ε., στη Ν. Ιωνία.

Κατασκευή πασσάλων θεμελίωσης για τις αποθήκες πλέγματος της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ.

Έργα Υποδομής

Κατασκευή του φράγματος στο ρέμα Καλυβά Koμάρων Ν. Έβρου, με προϋπολογισμό που ανέρχεται σε 5.000.000 ευρώ.

Έργα Προκατασκευής

Στον τομέα της προκατασκευής από οπλισμένο και προεντεταμένο σκυρόδεμα, η ΕΔΡΑΣΗ ανέλαβε δύο νέα ιδιωτικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 1,77 εκατ. ευρώ:

Ανέγερση του νέου προκατασκευασμένου, διώροφου βιομηχανικού κτηρίου της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΤΡΩΜΑΤΟΠΟΙΙΑΣ (MEDIA STROM), συνολικής επιφάνειας 4.000m2, στην περιοχή του Νέου Βιοτεχνικού Πάρκου Μαρκόπουλου.

Κατασκευή προκατασκευασμένου σκελετού βιομηχανικού κτηρίου επιφάνειας 2.110 m2 , στον Ασπρόπυργο.

Αξιοποίηση Ακινήτων (Real Estate)

Στον τομέα της αξιοποίησης ακινήτων η ΕΔΡΑΣΗ κατασκευάζει 3 σημαντικά οικιστικά έργα, με συνολικά προϋπολογιζόμενα έσοδα άνω των 17,5 εκατ. ευρώ:

Τετραώροφο κτήριο 23 διαμερισμάτων με υπόγειο parking και 11 διώροφες κατοικίες στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Ανέγερση 10 αυτοτελών κατοικιών στα Βριλήσσια.

Ανέγερση επταόροφου συγκροτήματος 75 κατοικιών με δύο υπόγεια, στο Ν. Φάληρο.

Με ικανοποιητικά αποτελέσματα εξελίσσονται οι δραστηριότητες της ΕΔΡΑΣΗΣ και στις αγορές του εξωτερικού, ειδικά μετά την πρόσφατη ίδρυση των δύο νέων θυγατρικών της. Πιο συγκεκριμένα, η EDRASIS Middle East είναι σε πλήρη απασχόληση, μέχρι και το τέλος του 2005, στο Κουβέιτ, όπου βρίσκεται και η έδρα της, ενώ θετικά εξελίσσεται η παρουσία της και στην αγορά του Κατάρ.

Παράλληλα, στη Ρουμανία η ΕΔΡΑΣΗ ολοκλήρωσε την αγορά οικοπέδου προς αξιοποίηση σε κεντρικό σημείο του Βουκουρεστίου, μέσω της έτερης θυγατρικής της, της REDRA Construct Grup.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα