Fitch: Κίνδυνος επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας

Τρίτη, 17 Μαΐου 2005 13:35
UPD:13:49

Η Ελλάδα διατρέχει τον κίνδυνο να τεθεί σε καθεστώς επιτήρησης, εάν δεν μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ έως το 2006, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Fitch.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο Chris Pryce, διευθυντής του τμήματος πιστοληπτικών αξιολογήσεων του Fitch, στο περιθώριο σεμιναρίου στην Αθήνα, δήλωσε: «Εάν το (δημοσιονομικό) έλλειμμα δεν υποχωρήσει κάτω του 3% έως τα τέλη του 2006, αυτό αποτελεί λόγο για να τεθεί η Ελλάδα υπό επιτήρηση».

Σχολιάζοντας την κίνηση της κυβέρνησης να αυξήσει το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας κατά 1% για να ενισχυθούν τα δημοσιονομικά, τα στελέχη του Fitch είπαν ότι τα δημοσιονομικά μέτρα είναι μία καλή αρχή αλλά χρειάζονται περισσότερα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Fitch μείωσε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε Α από Α+ μετά από μία σειρά προς τα πάνω αναθεωρήσεων του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. έχουν δώσει στην Ελλάδα περιθώριο έως τα τέλη του 2006 να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της κάτω από το 3% του ΑΕΠ, επίπεδο που προβλέψει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα